покани

Начало | покани | Международният фестивал на хвърчилата събира малки и големи в Албена на пъстър празник

Международният фестивал на хвърчилата събира малки и големи в Албена на пъстър празник

Аз детето | 2022-08-24

Международният фестивал на хвърчилата събира малки и големи в Албена на пъстър празник

Хвърчила ще полетят по Пътя на птиците в небето над курорта Албена, съобщават от пресцентъра на ваканционното селище за предстоящото десето издание на международния форум. Фестивалът на хвърчилата ще събере в черноморския комплекс на 31 август и 1 септември въздушни артисти от България, Великобритания, Нидерландия, Австрия, Република Южна Африка, Естония, Гърция и Турция.

На празника на свободния полет кейт клубове ще представят хвърчила – обемни модели на тигри, октоподи, мечета, калинки, птици, риби и други животни, посочва организаторът на фестивала Юри Георгиев, цитиран от БТА. По думите му, на брега ще има и демонстрации на майсторско управление на спортни хвърчила, които летят много бързо и описват сложни фигури в небето. На парада ще звучи музика, а в работилници децата ще могат сами да си направят хвърчило.

Международният фестивал на хвърчилата традиционно се ангажира с каузи и отправя обществено значими послания за опазване на околната среда и застрашени животински видове. Под мотото „По Пътя на птиците“ тазгодишното издание ще популяризира световния маршрут на прелетните птици „Виа Понтика“, който преминава и по бреговата ивица на Българското Черноморие. Атракция на празника ще бъде модно дефиле на дизайнерката Мира Бъчварова. На фона на морския пейзаж моделите ще яздят коне, допълват от ваканционното селище.

И в двата фестивални дни проявите ще продължат от 10:00 до 17:00 часа на плажа пред хотел „Боряна“.

Photo by Agnieszka Ziomek on Unsplash

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град