зоокът

Начало | зоокът | Петнадесет правила, които всяка котка трябва да спазва

Петнадесет правила, които всяка котка трябва да спазва

Аз детето | 2023-08-08

Петнадесет правила, които всяка котка трябва да спазва

Всички нас ни учат още от малки, че има определени неща, обноски и правила на държание, които трябва да следваме. Много от тях дори са заложени в нашата природа и ние ги спазваме дори без да се усещаме. На други родителите ни и учителите ни учат с много търпение. Интересен е обаче въпросът дали и другите живи същества, с които споделяме тази планета правят така? За съжаление никой не може да гарантира това, защото не можем да говорим с тях. Но ние лично решихме да се опитаме да видим как стои този въпрос и в продължение на дълго време наблюдавахме различни котки. В действителност се оказа, че има няколко неща, които всяка котка трябва да спазва. Вижте ги и се позабавлявайте с тях!

1. Всяка котка трябва да защитава стопанина си от стайните растения, като ги унищожава безмилостно.

2. Всяка котка трябва да поддържа човека, за който отговаря във форма. Това става като разпилява различни неща из апартамента и го кара да ги събира.

3. Всяка котка е длъжна да помага на човека докато той пише нещо. За тази цел трябва упорито да гризе химикалката или молива или да лежи върху клавиатурата на компютъра.

4. Добрата котка е длъжна да извършва проверка на хранителните запаси в дома. Дори ако човекът, с който живее не иска. Той не знае какво иска...

5. Всяка котка трябва да проверява поне през час всяка вечер дали стопанинът спи спокойно. За тази цел на всеки час трябва да се опитва да се промъкне под одеялото и да провери, по възможност и да мяука.

6. Котката е длъжна да умее да скача много добре, никога не се знае кога това умение ще ѝ потрябва. За тази цел трябва и много да тренира, трябва да скача от прозореца, полилея, секцията и всяко високо място, което има в дома.

7. Много е важно всяка котка да помага на човека да оправя леглото си сутрин, като се завира под чаршафа и внимателно оглежда дали няма нещо под него. Колкото и време да отнеме това.

8. Много е важно всяка котка да знае, че хората не обичат да си губят времето особено в сън. Така че ако види спящ човек, непременно трябва да го събуди. Най-добре това става като скочи на главата му. Освен това така се прогонват и лошите сънища и кошмари.

9. Всяка котка трябва добре да се грижи за здравето на стопанина си. Така че ако реши, че прекарвате много време пред телевизора или компютъра трябва да ви попречи, дори ако това означава да застане върху него и да закрива екрана или монитора.

10. Добрата котка трябва всяка сутрин да напомня на хората си старата поговорка: „ранобудните Господ ги дарява“. И колкото по-рано става човекът, толкова повече хубави неща ще има за него. Затова трябва да бъде събуден възможно най-рано, още по тъмно ако е възможно.

11. Котката е длъжна да дели с човека всичко, което има. Постоянно трябва да му дава част от козината си, като я разпределя между килима, дивана и дрехите му.

12. Всяка котка трябва постоянно и внимателно да следи всичко, което става в дома и по възможност да се бърка в делата на всеки член от семейството.

13. Добрата котка трябва да знае как да се завира и скрива и в най-невъзможните места. И по възможност да седи толкова дълго, че човекът да започне да я търси, това ще му донесе емоции и ще го разсее от другите му неприятности.

14. Котките са длъжни периодично да проверяват слуха на стопанина си, като мяукат без видима причина.

15. Последната грижа отново е свързана с храната: всяка котка трябва всеки ден да проверява дали храната на стопанина е свежа, като я опитва по няколко пъти.

Снимка: pixabay.com

Вижте още:
Защо котките имат мустаци?
Как да се сприятелим с новата си котка?



Коментари
7 коментара

Тити Георгиев, 14 г.,

Публикувано на 24.02.2015

Много ме развеселихте!Браво!

ani , ,

Публикувано на 02.03.2015

Nnneee

Айджан , 12 г.,

Публикувано на 27.03.2015

Ха ха ха, забавно!!!

didi , ,

Публикувано на 27.11.2016

много ми помогнахте.

Людмила Гюрова, 52 г.,

Публикувано на 12.09.2018

Нашият Еди е перфектен при спазване на тези правила.

Бела и конете , ,

Публикувано на 26.08.2021

Искам да си имам котенце, котарак, котка, 50 коня, два хамстера, 1 морско свинче, 12 кокошки, 3 папагала, няколко понита и 8 пиленца.

Бела и конете , ,

Публикувано на 26.08.2021

Аз искам 50 коня и 3 котки. Също и хамстер.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град