зоокът

Начало | зоокът | Как да се държим с кучето на плажа, за да е приятно за всички!

Как да се държим с кучето на плажа, за да е приятно за всички!

Аз детето | 2023-06-21

Как да се държим с кучето на плажа, за да е приятно за всички!

Топлото време най-накрая е тук. Всеки няма търпение да отиде на море с цялото семейство, включително и с домашния любимец. Все пак и той е част от семейството! Ако си с котка или хамстер е ясно, ще си ги държиш вътре, защото те не са особено по излизането. Но ако си с куче нещата стоят по друг начин. То ще иска да се забавлява заедно с вас навсякъде, също и на плажа. Но трябва и да знаем как най-добре да подготвим кучетата си за плажа, особено ако това е първото им лято, но по-важното е как да гарантираме, че всички се забавляват и да не пречим и на околните.

Ето някои насоки относно воденето на вашето куче на плажа:

  • Обърнете внимание дали на дадения плаж е разрешено за кучета, защото все по-често по света и у нас има плажове на които през лятото не се разрешават домашни любимци.
  • Всички плажове са добре обозначени на входните и изходните точки, така че прочетете знаците, преди да отидете на пясъка. Ще трябва също така да вземете под внимание дали кучето ви може да бъде без каишка или трябва да остане на каишка през цялото време. Винаги се уверявайте, че носите торбичките си за изпражнения със себе си, няма нищо готино в това да заровите кучешките изпражнения в пясъка и след това някой да ги настъпи или пък дете да ги изрови докато си играе. На вас щеше да ви е гадно, нали?
  • Ако на плажа е разрешено да има кучета без каишка, все пак трябва да контролирате кучето си, когато е без каишка, да сте до него, а не да го оставите да прави каквото си иска. Ако кучето ви не се връща при вас, когато го повикате, тича и скача върху други хора, дразни кучета или проявява агресия към други кучета, тогава не трябва да бъде без каишка.
  • Не е добре да позволявате на кучето си да рови из хавлиите на хората или да пикае по техните неща. Ако видите това му се скарайте.
  • Ако вашето куче пие от солената морска вода, имайте предвид, че скоро след това ще има драматичен ефект, така че това означава диария и възможно повръщане. Въпреки че тук няма много поводи за притеснение, трябва да помислите за това, ако сте завели кучето си на плажа. Нашето предложение е да изчакате и да накарате животното, ако е възможно, да седне или да легне за около 30 минути след последното плуване и задължително да му дадете много прясна вода, за да нямате проблеми.
  • Уверете се, че носите прясна вода на плажа, за да може кучето ви да пие, тъй като солената вода ще дехидратира вашето куче. По принцип кучетата знаят, че не трябва да пият солена вода, но когато плуват, може да погълнат малко. Плуването също така изгаря много калории, така че носете малко закуски и за кучето си, тъй като то ще огладнее. Ако не можете да ходите боси по пясъка, кучето ви също не може, така че ще трябва или да го занесете до водата, или да преосмислите цялата идея. Кучетата могат лесно да изгорят краката си върху горещ пясък. Преди да тръгнете по пясъка, поставете ръката си върху него с дланта надолу и я оставете така за половин минута. Ако се чувствате добре, тръгвайте, но ако започне да става неприятно, по-добре върнете кучето вътре и го изведете рано сутрин или привечер.
  • Ако имате куче, което обича да ходи и да дразни всички останали кучета на плажа, научете го вместо това да си носи играчка. Много ще му е забавно да му вземете плуваща играчка. Kong и Aussie Dogs правят огромно разнообразие от висококачествени плаващи играчки, които да използвате за плажа.
  • Ако имате куче, което се вманиачава в плуването и остава във водата часове и часове, имайте предвид, че то може да натовари мускулите и може да забележите, че опашката му е отпусната за няколко дни. Ако опашката не си възвърне нормалното движение в рамките на 48 часа, посетете вашия ветеринар, тъй като може да се нуждае от противовъзпалителни средства.
  • Ако вашето куче никога преди не е плувало, най-добрият начин да го научите да плува е да го насърчите да ви последва. Но ако не иска да ви следва, не го вкарвайте насила във водата и не го хвърляйте вътре. Това само ще ужаси вашето куче и то няма никога повече да иска да се докосне до вода. Просто влизайте бавно и позволете на кучето да се приспособи към дълбочината и движението на водата и го похвалете, че е толкова смело. Ако вашето куче има нужда от почивка и иска да излезе, позволете му и след това опитайте отново по-късно. Колкото повече контролирате кучето, докато се учи да плува, толкова по-добре то изгражда увереност.
  • Обърнете внимание, че някои породи наистина не са добри плувци и въпреки че всички породи имат естествената способност да плуват, ако изпаднат в паника, ще потънат и могат да се удавят. Породи като басет и дакел не са добри плувци, защото имат много къси крака. Други породи като стафордширски бултериер, мопс и бултериер са склонни да плуват вертикално, а не хоризонтално, защото имат много големи гърди, които действат като шамандура.
  • Кучетата имат остри нокти, така че ако плувате заедно и те се изправят срещу вас или се опитат да се покатерят по вас, могат да ви одраскат доста лошо, така че внимавайте и се опитайте да ги убедите вместо към вас, да се насочат към брега.
  • Ако сте любител на плажовете със скали, не забравяйте, че ако вашето куче ви следва, то е босо, така че ако вървите през ракообразни, камъни и абразивни повърхности, чувствителните възглавнички на вашето куче ще станат доста болезнени и вероятно дори ще се порежат. Винаги имайте предвид, че вашето куче не носи дрехи и обувки, когато отива на плажа.
  • Топлинният удар също е нещо, за което трябва да внимавате в тези супер горещи дни. Кучетата понякога просто нямат достатъчно разум да забележат тези неща. Опитайте се да отидете на плажа сутрин или по-късно следобед, за да избегнете най-горещата част от деня. Ако се окаже, че денят е особено горещ, това почти ще гарантира прегряване, така че избягвайте да водите кучето си на плаж в тези дни. Стремете се към температури под 30 градуса.
  • Внимавайте за рибарите и техните въдици, тъй като те често имат дълги въдици във водата и ако вашето куче тича покрай тях, има шанс да се натъкне на почти невидимото влакно и да се оплете.


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град