Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | „Отвътре навън“ е най-гледаният филм в България

„Отвътре навън“ е най-гледаният филм в България

Аз детето | 2015-06-23

„Отвътре навън“ е най-гледаният филм в България

В България премиерата на „Отвътре навън“ изпревари лидера от миналия уикенд „Джурасик свят“ и оглави боксофис класацията за изминалия уикенд. С близо 28 000 посетители и приходи от над 250 000 лв., анимацията се превърна в най-касовата премиера на Пиксар до момента и втората най-гледана премиера на Дисни анимация в България след „Замръзналото кралство“. Филмът е още най-касовата анимационна премиера за годината до днес и втората най-касова анимация, която не е част от поредица, за България.

В САЩ най-новият и изпълнен с емоции филм на Дисни и Пиксар „Отвътре навън“ дебютира на втора позиция с приходи от USD 91 млн., като по-този начин разби рекорда за дебют на второ място. Сред филмите на Пиксар „Отвътре навън“ отново дебютира на втора позиция, отстъпвайки единствено на „Играта на играчките“ 3, но е на първо място по приходи сред филмите на студиото, които не са продължение. Филмът се радва на изключително положителни отзиви от световните медии и зрителите и е с рейтинг в IMDB от 8.9/10.0 и 98% в rottentomatoes.com. Световният боксофис на филма отбелязва приходи от USD 132 млн.

„Отвътре навън“ ни отвежда в един свят, за който всеки от нас е мислил, но сега ще го видим визуализиран – а, именно този вътре в главата ни. Кое ни кара да се чувстваме щастливи, а в следващия момент раздразнени, откъде идва така известната омраза на децата към спанак и броколои... Все въпроси, които получават своя отговор, след като веднъж надникнем в Главокомандването и се запознаем с Радост (с гласа на Мария Илиева), Тъга, Страх, Отврат и Бяс Лют. Както Мария Илиева споделя, това е филм не само за малките, но и за големите, който ще ни накара да погледнем по-положително на живота и всичко, което ни заобикаля.

Световните медии за филма:
BUZZFEED / Алисън Уилмор
“Едно епично приключение.”

Chicago Sun-Times / Ричард Ропър
 “Един ден децата на децата, които ще заобичат този филм, ще заобичат този филм.”

CHICAGO TRIBUNE / Майкъл Филипс
“Най-добрият филм на Пиксар от В ОБЛАЦИТЕ насам...”

NEW YORK DAILY NEWS / Джо Ноймайер
“ОТВЪТРЕ НАВЪН е най-добрият филм на годината до момента. "

ROLLING STONE / Питър Травърс
 “Абсолютен шедьовър”

THE VERGE / Брайън Бишъп
“Едно от най-находчивите и емоционални кинопреживявания на годината.”

VANITY FAIR / Ричард Лосън
"Опиянява се от магията на живота."

VARIETY / Peter Debruge
"Най-добрата идея на Пиксар.”

Мария Илиева в ролята на Радост и ОТВЪТРЕ НАВЪН заразяват със смях и емоции само в кината на 2D и 3D!

Вижте още:
Нарисувайте своята емоция и спечелете оригинални награди от филма „Отвътре навън“
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град