Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | „Утреландия" – отидете с Кейси и Франк в една невъзможна земя

„Утреландия" – отидете с Кейси и Франк в една невъзможна земя

Аз детето | 2015-05-19

„Утреландия" – отидете с Кейси и Франк в една невъзможна земя

Свързани от обща съдба, един тийнейджър с развито научно любопитство и един бивш вундеркинд-изобретател предприемат мисия, за да изровят тайните на място "някъде във времето и пространството", което съществува в колективната им памет. Франк (Джордж Клуни) и Кейси (Брит Робъртсън) пътуват заедно с момиче-робот (Рафи Касиди като Атина - юношеската любов на Франк) до мястото, известно като Утрешна Земя - "Утреландия", където техните действия оказват пряко влияние върху света и тях самите. Те искат да спасят Земята. Франк по-рано, като млад, е бил изхвърлен оттам от Никс (Хю Лори).

Мистерията намеква за космически пътувания, ракети, тайнствени градове на бъдещето... но не се развива в космоса. Всичко започва, когато Кейси Нютон намира загадъчна топлийка. Когато тя бъде докосната, от нея се разкрива мястото, известно като "Утреландия" - алтернативна реалност, футуристична среда, в която отсъстват престъпления и замърсяване, а водещи са оптимизмът и просвещението. В наглед обикновената топлийка, използвана за реверите, е скрита технология - при физически контакт добивате илюзията, че физически се пренасяте в друг свят.

Кейси е като мъгъл от Хогуортс в "Хари Потър", която по случайност пътешества през Платформа 9и3/4 и вижда нещо, което може би не е трябвало да вижда... В началото тя не е сигурна дали това е реално или не, дали е сън или истина. Отшелникът и неуспял изобретател Франк е на селското си ранчо, където е израснал. Прошареният вече герой е стъпил здраво на земята и е реалист въпреки мечтите и техническите подобрения, които е направил в своята къща. В ролята на Франк на младини е Томас Робинсън.

Във филма ще видим още американските звезди Джуди Гриър и Крис Бауер, както и британските - Хю Лори (в ролята на злодея Дейвид Никс) и Гари Чоук, а филмовите локации са на различни места в САЩ, Канада и Испания в периода август 2013 - януари 2014 г.

Люпобитни факти:

  • Утреландия (Tomorrowland) е създадена като част от Дисниленд през 1955.
  • Историята на филма започва със случайното намиране на кутия с етикет „1952” в студиата на Дисни. Кутията съдържа най-различни модели, скици, фотографии и писма, свързани със създаването на Утреландия и Световното изложение през 1964. За Световното изложение компанията Уолт Дисни създава три влакчета, революционни за времето си.
  • Успехът на Световното изложение в Ню Йорк позволява на Дисни да събере средства за разработването на центъра ЕПКОТ, чиято идея е да бъде продължаващ експеримент в градоустройството и градската организация, където технологиите срещат градското планиране, създавайки оптимален „жив” организъм. Уолт Дисни умира, преди ЕПКОТ да бъде построен, и идеята му е предефинирана от компанията.
  • Брад Бърд разкрива интереса си към анимацията едва 11-годишен и посещава студиата на Дисни. В рамките на следващите три години разработва 15-минутен анимационен филм, който грабва интереса на компанията, и те предлагат известния аниматор Милт Кал за негов ментор.
  • Сред локациите на УТРЕЛАНДИЯ са Град на изкуствата и науките във Валенсия, Испания; истинската площадка за изстрелване на ракети на NASA в Кейп Канаверъл, Флорида; ферма в Пинчър крийк, Албърта, където създателите на филма поръчват на местен земеделец да отгледа зимна пшеница в определен нюанс на кехлибарения цвят; специално засети за филма царевични полета в Ендърби, Британска Колумбия, Канада; влакчето “It’s a small world” в парка Дисниленд в Анахайм, Калифорния; плаж на Бахамските острови; Париж, Франция
  • Екипът изгражда като отделен декор монорелса, огромна енергийна сфера и масивен монитор, общо известни като Бриджуей плаза, в рамките на шест месеца до размерите на половин игрище за американски футбол с тегло от близо 16 тона.
  • В УТРЕЛАНДИЯ се използват няколко реактивни раници. Първата такава на младия Франк Уокър от 1964 използва елементи от прахосмукачка, версията й от 1984 е сериозно  повлияна от дизайна на щурмоваците от Междузвездни войни, а във варианта от 2014 раницата се захранва от Тесла батерия.
     


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град