Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Най-готините и приключенски филми, които да гледаме през ваканцията

Най-готините и приключенски филми, които да гледаме през ваканцията

Аз детето | 2016-01-30

Ето че най-дългоочакваното време от всички деца и ученици най-после дойде отново. Разбира се, че говорим за ваканцията! Зимната няма да е така дълга като лятната, в сравнение с нея си е направо нищожна, но пък по-добре да я има, отколкото не, нали така? Тя също така има още нещо хубаво, зимната ваканция значи и край на първия срок – край на срочните оценки и усиленото изпитване и контролни. Време е за малко почивка, ако февруари е благосклонен, и за хубаво време за игри навън, а защо не и за някой и друг интересен филм. Дори да сте го гледали, това не пречи отново да го гледате, особено ако е хубав. И като говорим за филми, решихме да ви споделим кои филми ние мислим да гледаме през ваканцията. Смятаме, че за една ваканция се полагат и по-приключенски, така че, това са нашите фаворити, ако не ги харесате, то поне се надяваме да ви подсетим за някой.

„Героичната шесторка“

Вдъхновен от комиксите на Marvel, екипът на Дисни пресъздава на голям екран историята на Хиро Хамада в най-новата кино анимация на студиото „Героичната шесторка“. Лентата е от създателите на хитовия „Замръзналото кралство“, който се превърна в най-касовия анимационен филм за всички времена. „Героичната шесторка“ разказва за детето-чудо в областта на роботиката Хиро Хамада, който се озовава в хватката на престъпен заговор, заплашващ да унищожи бързо развиващия се високотехнологичен град Сан Франсокио (прототипи на въображаемия град са Сан Франциско и Токио).

С помощта на най-близкия си спътник, робота Беймакс, Хиро се обединява с група от начинаещи бойци, неохотно пристъпващ към важната мисия – спасяването на града. Към екипа на Хиро се присъединяват талантливите му приятели: брат му Тадаши, пристрастеният към адреналина Гоу Гоу Тамаго, маниакът на тема чистота Уасаби Ноу-Джинджър, експертът в химията Хъни Лемън и момчето-ветрило Фред. Тази героична шесторка е единствената надежда за спасението на Сан Франсокио.

„Героичната шесторка“ е забавна анимация, но не за супер герои, а за супер зубъри. Това става ясно и от първия тийзър към филма – Хиро вече е измислил екипировката на Беймакс и се опитва да го „опакова“. Но задачата се оказва много по-трудна отколкото изглежда, заради големите размери и тромавото поведение на робота.

„Цар Лъв“

Няма как да има класация за хубави и приключенски филми и в нея да не присъства „Цар Лъв“, която и част да гледате, всичките са страхотни. Историята за пътуването на едно младо лъвче от раждането му до това как става крал владее сърцата на децата от поколения и това не е случайно. Филмът ще ви накара да се смеете, плачете и танцувате, да, дори това, все пак кой не знае песничката „Хакуна Матата“. С герой като Симба, злодеят Скар и невероятните приятели Тимон и Пумба, не е чудно, че този филм се смята за един от най-добрите анимационни филми на всички времена! Друго няма да кажем, оставаме гледането на вас!

„Кумба“

Макар и не толкова популярен, този филм за животинското царство също по нищо не отстъпва на „Цар Лъв“. Филмът „Кумба“ е невероятно приключение с най-дивото сафари на света. Отхвърлен от своето суеверно стадо, зебра с половин ивици тръгва на смело пътешествие, за да заслужи ивиците си, но когато открива, че тираничния леопард е по петите му, той трябва да намери куража да спаси всички животни в голямата пустиня Кару. Животът не е само черно и бяло за Кумба, млада зебра със само половината от ивиците си. Когато неговото суеверно стадо го обвинява за внезапната суша, обхванала земята, Кумба се събира с дръзка антилопа гну и претенциозен щраус, за да открие легендарния извор, където първите зебри са получили ивиците си. По време на своето дръзко пътешествие през голямата пустиня Кару, Кумба среща множество чудати образи и се изправя лице в лице с тираничния леопард, в епична битка, за да заслужи ивиците си.

„Търсенето на Немо“


Това е още един филм, който вече се е превърнал в класика, но който никога няма да ни омръзне. Какво ще получите ако комбинирате малка рибка любител на приключенията, неговия баща, който го пази от всичко, няколко спокойни морски костенурки, акула вегетарианец и синя рибка с проблем с паметта? Ще получите абсолютно стоплящо сърцето невероятно приключение. Просто гледайте и се наслаждавайте, дори и да е отново.

Хотел „Трансилвания“

Обичате ли филми за странни чудовища и вампири? А харесвате ли „Лабораторията на Декстър“ или „Самурай Джак“. Мислите си, че между тези филми няма нищо общо – напротив, общото е новият филм на режисьора на тези детски Генди Тартаковски. „Хотел Трансилвания“ е първият му пълнометражен анимационен филм в 3D формат. „Хотел Трансилвания“ е единственото място, където чудовищата могат да се отдадат на заслужена почивка далеч от света на хората. Граф Дракула има причина да е сериозно притеснен, когато в уютния му хотел се появява човек. Заблуденият турист не само разкрива убежището на чудовищата, но и е на път да се влюби в дъщеря му. Втората част на филма също не е за изпускане. ;-)

„Храбро сърце“

От древни времена разкази за епични битки и мистични легенди са предавани през поколения в суровите и загадъчни шотландски планини. „Храбро сърце“ добавя нова история към фолклора – тази на смелата Мерида, която се опълчва на традицията, съдбата и най-свирепия сред зверовете. Храбрата принцеса Мерида е дръзка девойка, опитен стрелец с лък и е решена сама да проправя пътя си в живота. Единствена дъщеря на крал Фергъс и кралица Елинор, Мерида се бунтува срещу вековен обичай в Шотландия, свещен за войнствените лордове в страната. Едрият Макгъфин, надменният Макинтош и свадливият Дингуол се противопоставят, а с действията си Мерида предизвиква хаос и бурно недоволство в кралството. Когато тя се обръща за помощ към ексцентричната Вещица, старицата изпълнява едно злощастно нейно желание, а опасността, произтекла от него, принуждава Мерида да открие значението на истинската храброст. Само така ще може да развали жестокото проклятие, преди да е станало твърде късно.

Снимки: istockphoto.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град