игри в дома

Начало | игри в дома | Направете си сами играчка от... играчка

Направете си сами играчка от... играчка

Мирела Любенова | 2017-05-26

Направете си сами играчка от... играчка

Днешната ни идея за игра у дома е по-нестандартна, но в никакъв случай не по-малко интересна или забавна. Вярно, че за играта има доза приготовления, ама в тях е половината от веселбата, защото несъмнено ще се почувствате като истински дизайнер на играчки. Знаете ли колко е готино от една играчка съвсем сам да си направиш друга. Не сте ли опитвали? Сега ще разберете какво е чувството и сме сигурни, че ще ви хареса. Ще ви трябва Лего, ама сме убедени, че няма дете, което да няма от тези шарени тухлички и не се притеснявайте ако са просто изостанали от различни комплекти – пак ще свършат идеална работа. Пък и нали легото е затова, за да може да провокираш с него въображението си и да измисляш най-различни интересни, весели, дори шантави игри.

Така че просто си осигурете една от онези големи зелени плоскости от лего и много шарени тухлички: всякакви форми, цветове и размери вършат идеална работа. Трябват ви и едно или две топчета, да са по-малки, ако не ви се намират, можете просто да си ги направите от пластилин или хартия. Каква е играта ли? Нима все още не сме казали? Един интересен лабиринт. За да го направите, сглобете върху голямата зелена плоскост различни тухлички като лабиринт. Наредете ги една до друга, така, че да правят неочаквани завои и пътеки. Не забравяйте да оставите и два отвора от едната и другата страна, така че да може топчето да влезе и излезе. След това купонът започва!

Знаете как се играе в лабиринт – пускате топчето от едната страна и трябва да накланяте лабиринта така, че то да се движи и да минава през него, докато не излезе от другата. Естествено като всяка игра и в тази можете да добавите щипка от вашето въображение. Можете например да опитате с две топчета или пък три. Ако сте повече приятели да си направите състезание кое топче ще излезе за най-кратко време от лабиринта или ще мине през всички места. Кое ще прави най-интересните завои. Кой ще може да се справи най-бързо с три, четири, пет, шест топчета... Защо пък не и кое ще излезе най-бавно от лабиринта или най-ефектно.

Идеите са безброй и няма да усетите кога ще мине времето само с една игра. Най-хубавото от всичко ще бъде, че сте си я направили съвсем сами, като истински дизайнер на играчки!

С лего и топчета можете да играете още и на:
Забава с Лего: постройте си златна рибка
Лего състезание за конструиране – забава за всички
Да преборим математиката с... лего
Най-интересните и забавни игри с „Лего“
Кутийка с лего елементи
Невероятна писта за топчета
Странното изчезващо топчеКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град