фокуси

Начало | фокуси | Странното изчезващо топче

Странното изчезващо топче

Аз детето | 2015-03-11

Странното изчезващо топче

Представяме ви един много лесен трик, който е особено ефективен и подходящ за начинаещи фокусници. Всичко, от което се нуждаете за този фокус е хартиена чаша, малки топчета или мъниста и ножица.

Преди да изпълните фокуса пред публика, ще трябва и малко подготовка, както и за всеки друг фокус. Така че, вземете ножицата и хартиената чаша и изрежете дупка на дъното на чашата. Тя трябва да е толкова голяма, колкото топчето или мънистото, за да може да премине през нея.

Непосредствено преди да изпълните фокуса пред публика вземете едното топче в ръка, а другото сложете в джоба си. Целият ефект на фокуса се състои в това, че трябва да убедите публиката, че имате добро бъдеще като фокусник. За тази цел ще им покажете, как един обект, като топче или мънисто, което поставите в хартиена чаша магически ще се озове в джоба ви.

 

 

 


За да постигнете този ефект трябва да направите следното, като е добре преди това да го упражните няколко пъти без публика. Хванете чашата за дъното, така че дупката да не се вижда, както е показано на картинката и я покажете на публиката. След това изправете леко чашата и сложете в нея топчето или мънистото, което сте държали досега в ръката си. Преди да го направите можете и него да покажете на публиката, за да я уверите, че това си е най-обикновен предмет. След това леко, без да ви забележат, отдръпнете ръката си от дупката на чашата и оставете предмета да падне на земята, но така че никой да не го види или да чуе, че пада. Обърнете чашата и покажете на публиката, че топчето е изчезнало. Бръкнете в джоба си и извадете другото топче или мънисто и го покажете на публиката. Обяснете им, че това е същия предмет, който сте сложили в чашата, но благодарение на вашите вълшебни способности то е изчезнало от нея и се е появило в джоба ви.

Лесно е, нали? Но пък има страхотен ефект, опитайте!

Изпробвайте още:
Изчезващата чаша
Мистерията с купичката и топчето

Снимки: magic.about.com



Коментари
4 коментара

едуарда алексова, 11 г.,

Публикувано на 15.03.2015

Интересен фокус

Ивонка , ,

Публикувано на 01.04.2015

Мн тъпо

Кристина Николова, 11 г.,

Публикувано на 25.07.2016

Супер ще се опитам да го направя!

Силвия Попова, 12 г.,

Публикувано на 29.08.2016

Как така да пуснем топчето или мънистото без никой да го види или чуе?

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град