игри в дома

Начало | игри в дома | Още една игра назаем от влогърите: маршмелоу-спагетено състезание

Още една игра назаем от влогърите: маршмелоу-спагетено състезание

Мирела Любенова | 2017-03-22

Още една игра назаем от влогърите: маршмелоу-спагетено състезание

Навярно няма нужда да ви казваме, че влогърите (или поне по-голямата част от тях) са доста интересни и оригинално мислещи хора. Най-вероятно няма смисъл да ви казваме и какво е влогър... Знаете си... Онези хора, които снимат забавни и интересни, а понякога и сериозни видеа, качват ги в интернет и понеже имат доста оригинално мислене много хора ги харесват и ги показват на приятелите си, които ги показват на приятелите си и така някой от тези влогъри дори биват гледани от учените на Северния полюс! Признаваме си, че ние също следим не един и два влогъра и техните видеа успяват винаги да ни разсмеят, да ни накарат да се замислим по някоя сериозна тема или пък да ни вдъхновят да споделим нещо интересно с вас! Това последното става доста често, както ще стане и точно сега. Влогърите измислят много интересни игри и предизвикателства и ако вече сте опитали шепнещото такова и то ви е харесало, сега ви представяме едно интересно и забавно състезание.

Някога състезавали ли сте се или въобще правили ли сте нещо различно със спагети, освен да ги ядете? Не? Пропуснали сте. С няколко спагети, една бонбонка маршмелоу и тиксо може да стане най-хубавото и весело състезание, в което някога сте участвали. Затова повикайте приятелите си, сестрите и братята, а дори и бабите и дядовците и опитайте тази игра! Може да сте само двама или много повече разделени на отбори с равен брой членове.

Всеки отбор трябва да получи следните материали: 20 спагетки, 1 маршмелоу, ролка тиксо и прежда. Ще ви трябва и хронометър, за да засечете времето. А играта е повече от весела! Всеки отбор има точно 16 минути, за да построи най-високата и интересна кула или форма от спагети, а след това да завърже с помощта на прежда за нея едно бонбонче маршмелоу, така че когато го залюлеете то да не падне и конструкцията ви да остане цяла. За целта може да използвате тиксо, за да чупите спагетите и да ги залепяте в различни форми. Запомнете: целта е да построите най-интересната кула, която да не пада заради едно люлеещо се бонбонче. Ако просто залепите спагетите както са си една за друга, това не се брои за победа изобщо. Накрая за награда, както правят влогърите, победилият отбор получава пакета с останалите бонбони, които да си похапне. Знаете ли, те са по-сладки, когато са спечелени. ;-)

Накрая споделяме с вас и най-хубавото, това състезание е не само различно и забавно, но и развива някои полезни умения. Неусетно докато се забавлявате във своя скрит „ъгъл“ мозъкът ви ще се учи и на основни принципи на инженерството и дизайна, а също и на работа в екип, нестандартно и оригинално мислене. Това не е ли чудесно?

А сега какво чакате – отивайте да се състезавате!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град