игри в дома

Начало | игри в дома | Най-интересните и забавни игри с „Лего“

Най-интересните и забавни игри с „Лего“

Аз детето | 2016-02-02

Най-интересните и забавни игри с „Лего“

Знаете ли, напоследък отново преоткрихме легото. Оказа се, че е доста забавно занимание и с малко повече въображение могат да се измислят какви ли не игри, освен традиционното строене на разни неща. Игрите са интересни, забавни и са подходящи както за един така и за много приятели. Дори от известно време си мислим, че би било интересно и оригинално да се направи и тематичен лего рожден ден. С лего хапване и най-вече игри. Но засега ще оставим тази идея да отлежава и ще споделим с вас няколко игри, които измислихме и които много ни харесват. Идеални са по всяко време на деня и при всякакви обстоятелства.

Да си построим лего град

Знаете, че комплектите за строеж често са тематични, но когато изгубим някоя част смятаме, че не стават вече. Ние пък наскоро разбрахме, че не е съвсем така. Можете спокойно да си събирате плочиците в кутия и след това с тях да става голяма игра. Както казахме, ние обичаме да си строим цели градове от лего, понякога отнема известно време, но е много забавно и интересно.

Състезание

Освен забавните състезания за конструиране, се сетихме, че можем и просто да се състезаваме в това, кой ще направи по-висока кула. Може да звучи лесно, но изобщо не е така, когато са намесени различни тухлички строенето на висока кула хич не е лесно. От друга страна обаче състезанията стават напрегнати и забавни. Не на последно място са и полезни, развиват бързото и съобразително мислене и дори логиката. Опитайте!

Познай в коя ръка е

Тази игра трябва да се играе от двама, но пък е забавна, а и доста стара. Сега обаче отново я преоткрихме, защото се оказа, че малките парченца от лего са идеални за криене в ръката. Разбира се, от време на време си правехме и номера, като ги поставяхме зад гърба си вместо в една от ръцете си, но пък така беше още по-смешно и забавно.

Намери липсващото парченце

След това веднага ни дойде още една идея, вариант на „Топло и студено“. Нали знаете как се играе? Само дето ние малко я модифицирахме за по-интересно. Всеки взима по едно парче от лего и го скрива някъде из стаята и голямото търсене започва. Този, който пръв намери парче, разбира се не своето, е победител, а този на който е – губещ. За да няма измами е добре всяко да е с различен цвят и предварително да запишете кое на кого е.

Това разбира се са само нашите основни идеи, сигурни сме, че има още многоо и още по-впечатляващи за които ще се сетите, само трябва да започнете. Приятни забавления!



Коментари
1 коментар

Даниел Русев, 9 г.,

Публикувано на 04.03.2016

Здравейте! Веднъж с моя приятел, решихмем да построим кола на лего, която аз бях спечелил от шел бензиностанция. Бях изгубил някой части и моят приятел построи пак кола само, че по-различна и беше малко щура. Ето я - https://lh3.googleusercontent.com/2ZcQWl0Ho8OA3yJSwo25VdcovmwQNIvq2KoMfqFrzFZgbenUtfVKVNAql6RS0mtwVjUe=w1366-h768-rw-no

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град