игри в дома

Начало | игри в дома | Игра на категории, която ще разнообрази училищния ви ден

Игра на категории, която ще разнообрази училищния ви ден

Аз детето | 2017-02-14

Игра на категории, която ще разнообрази училищния ви ден

Днес отново ще ви поговорим малко за училището. Сега обаче няма да ви разказваме колко е полезно училището или да ви даваме някакви полезни съвети за него, защото сме убедени, че вие вече си знаете тези неща. Днес ще ви покажем много подходяща игра за междучасието, благодарение на която ще си починете, ще се забавлявате, но най-вече ще впечатлите учителите си. Защо ли? Много лесно – тази игра прилича доста на образователна, но е много по-забавна.
Може да се играе както от двама, така и от целия клас. Трябват ви само лист хартия и химикалка за всеки участник – нещо, което в училище имате в изобилие.

Начертайте 10 колонки на листа. След това на горната част над всяка колонка напишете категория. Може да е каквато ви харесва и се разберете, но ние ще дадем пример: държава, град, цвете, име, предмет, животно, зеленчук, плод, филм, актьор. След това помолете някой играч избран от вас да напише в своята колонка, в нашия пример държава и да ви съобщи, коя държава е намислил. След това всеки от вас за 1 минута трябва да измисли по една дума за всяка категория, като буквата, с която започва думата трябва да е последната от държавата. След 1 минута всеки чете своите думи и си пресмята точките по следния начин:

  • ако не е написал нищо, не получава точки;
  • ако двама човека са написали една и съща дума – получават пет точки;
  • ако никой няма като вашата дума – имате 10 точки.


Така се играе, докато някой не спечели 30 точки. Този, който пръв събере 30 е победител. Важно е да знаете, че за всяка нова буква друг участник изписва държава в своята колонка.

Приятна игра и ви желаем само шестици!



Коментари
1 коментар

Йоана Йорданова, 11 г.,

Публикувано на 19.03.2017

Мерси мисля че за външното оценяване ще ми потрябват шестици!;-)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град