игри в дома

Начало | игри в дома | Можеш ли да уцелиш? – най-доброто забавление с чинии

Можеш ли да уцелиш? – най-доброто забавление с чинии

Аз детето | 2017-08-21

Можеш ли да уцелиш? – най-доброто забавление с чинии

Днес сме ви приготвили една наистина вълнуваща игра за у дома, която ще събуди не само забавлението и усмивката, но и състезателния ви дух, а също и преценката ви. При това за нея не ви трябва почти нищо друго освен няколко чинии и още нещо. Не! Не бързайте да вадите красивите съдове от шкафа в кухнята и да докарвате на майките си потрес каква беля сте намислили пак. Става въпрос за хартиени чинии – да, знаем, че е доста по-вълнуващо да счупите някоя, ама пък не е прилично и редно. А с такива играта няма да се получи въобще. Колкото до нея самата – тя е чудесна, подходяща за всеки и можете да си я играете както сами, така и с приятелите или членовете на семейството – всякак си е забавна.

Така че ако сте готови да се забавлявате си намерете: 5 хартиени чинии, ролка от кухненска хартия, ножица, лепило и водни боички, естествено с четка.

Да я подготвите е лесно, а забавлението след това е гарантирано. Изрежете дъното на четири от чиниите, така че да остане само ръбът. След това ги оцветете по ваше желание, можете да ги направите просто с различни цветове или да нарисувате разни неща, за да станат още по-красиви. Докато боята изсъхне вземете 5-тата чиния. Нали я оставихте цяла... Намажете средата ѝ с малко лепило и точно там притиснете хубаво единия край на ролката от кухненска хартия. Трябва да го направите така че да стои изправена. Това е! Сега изчаквате 20 минути лепилото да изсъхне и сте готови за игра.

В същността си целта на играта е от определено разстояние да вкарате хартиените обръчи в ролката. Естествено вие можете да си я направите още по-интересна, като след всеки обръч увеличавате разстоянието, опитвате със затворени очи или с гръб. Ако пък сте повече хора – знаете, можете да си направите състезание. Каквото и да решите, гарантираме една истинска забава вкъщи и много весел смях!

С хартиени чинии можете да си направите още:
Мила овчица от хартиена чиния
Дори е в моята стая!
Тук медуза, там медуза... от хартия, пък се движиКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град