Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Намерихте ли аксолотите в Майнкрафт?

Намерихте ли аксолотите в Майнкрафт?

Аз детето | 2021-08-24

Намерихте ли аксолотите в Майнкрафт?

Аксолотите са интересни създания дори и в реалния свят и всъщност сме щастливи, че от Майнкрафт решиха да ги добавят и в своя. Но дали ги намерихте вече? Оказа се, че не са чак толкова лесни за намиране, но все пак ще ви дадем няколко насоки! Те са водни животни, които можете да намерите да плуват във вода и макар че има възможност да ги извадите, не го правете, защото може бързо да изчезнат. Те не могат да останат без вода твърде дълго, освен ако не вали дъжд. Въпреки че не можете да укротите това същество и да го превърнете във ваш домашен любимец, можете да ги поставите в кофи и да ги носите в инвентара си. Истинският трик е намирането на тези същества в естествено местообитание, както в истинския свят, така и в играта.

Ако търсите Axolotls, се пригответе да плувате дълбоко под водата. Тези същества се появяват в някои от най-тъмните пещери, приблизително под y: 63. Ако имате проблеми с виждането, докато изследвате тези подводни пещери сте на прав път. Ще знаете, че се приближавате по тяхното отчетливо цвърчене, което можете да чуете от голямо разстояние, дори през стени.

Можете да намерите аксолоти в тези подводни пещери на малки групи. Те хвърлят хайвера си в пет вида цветове: син, циан, златен, розов и левцистичен „в случая без определен цвят“, като синьото е най-редкият цвят от петте. Помнете, че на лов за тези същества трябва да носите със себе си олово, което да прикрепите към съществата, както и кофа с вода, за да уловите съществото, когато го намерите.

За тези, които имат проблеми с опитите да намерят Axolotls използвайте отвара за дишане под вода, за да можете да останете под вода по-дълго. Можете също да носите със себе си факли, за да се опитате да осветите пещерите, които откривате под водата, но е по-добре да използвате морските фенери, които можете да намерите в океанските „паметници“.

Възрастните аксолоти могат да се хранят с кофи с тропически риби. След разплод бебето генерира 1-7 опит. Родителите не могат да бъдат отглеждани отново за 5 минути в Java Edition или 1 минута в Bedrock Edition. Бебето има 1⁄1200 шанс да бъде рядък син вариант; в противен случай наследява цвета на един родител на случаен принцип. Бебетата следват възрастните и израстват до зряла възраст за 20 минути. Растежът може да се ускори с помощта на кофи с тропически риби; всяка употреба намалява оставащото време за отглеждане с 10%.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град