Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Android 12 се насочва към игрите с геймърско меню и още нещо

Android 12 се насочва към игрите с геймърско меню и още нещо

Аз детето | 2021-07-14

Android 12 се насочва към игрите с геймърско меню и още нещо

Явно от Google вече знаят, че смартфоните отдавна не се използват само за публикуване на селфита и посещаване на един-два сайта докато си напът. За много възрастни и особено за децата те вече са се превърнали в истинска подвижна конзола за игра! Малко неудобно все пак, защото има функции, които бихме искали да има, а ги нямаше, поне досега. Компанията Google анонсира няколко нови възможности на Android 12 за почитателите на мобилни игри. Първата от тях е така наречената „играй, докато се тегли“ и тя ще ви позволи да стартирате игри дори докато все още се теглят, тъй като те ще бъдат напълно заредени от приложението.

Функцията обаче ще бъде достъпна не за всички игри. Коя игра може да се пусне преди да се изтегли напълно ще разбираме по символа за мълния на бутона „инстал“ в Google Play. В такива случаи след стартирането на инсталацията се появява бутон „Играй“.

Втората нова геймърска функция на Android 12 е Game Dashboard, което представлява специален панел с икони. Това ще опрости достъпа до функции, които може да са необходими по време на играта: запис на екрана, екранна снимка, активиране на режима „Не безпокойте“, показване на честотата на кадрите и дори стрийминг на игра на живо чрез YouTube. Геймърското меню също ще ви позволи да изберете режим на производителност на устройството: максимален, икономия на батерия или оптимизиран за баланс между консумацията на енергия и производителността.

Ще бъде създаден и Android Game Developer Kit, набор от инструменти и библиотеки за „разработване, оптимизиране и доставяне на висококачествени игри“. С него разработчиците ще могат да получат повече статистически данни за смартфоните на играчите (процесор, памет, ОС), както и информация за възможното използване на хакнати apk файлове.

Всички обявени иновации трябва да станат достъпни до края на 2021 г. Самият Android 12 трябва да излезе през есента. А за момента системата е в етап на открито тестване.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град