игри в дома

Начало | игри в дома | Не! Не закачай паяка!

Не! Не закачай паяка!

Аз детето | 2017-10-25

Не! Не закачай паяка!

Готови ли сте да се впуснете в едно невиждано досега приключение пълно с паяци и техните паяжини. Готови ли сте да се почувствате като Индиана Джоунс и да преживеете приключение, на което дори той би се възхитил. При това най-хубавото е, че няма нужда да излизате от вкъщи. Всичко, което може да ви отведе до това страхотно приключение е около вас. Как така, ще се зачудите вие? Много лесно – в света на игрите всичко е възможно. Затова днес за вас сме приготвили една идея за наистина интересна и забавна паешка игра, за която ще ви трябват само няколко материали и много въображение.

Досещате се, че няма как играта да стане без паяци. Затова си намерете няколко. Надяваме се няма нужда да ви казваме, че трябва да са изкуствени. В момента магазините изобилстват от цени и размери, но най-хубаво ще е да не са твърде големи. Вземете си поне пет. Също можете да си намерите и пет коледни звънчета към паяците. Да, знаем, че е рано за Коледа и че такова – чудо паяк със звънче няма, но в света на игрите всичко е възможно. Ще ви трябват и два обръча или дори два стола или маси или нещо, на което да завържете куп черни конци. Всъщност самата игра започва точно така. Паяците трябва да имат паяжина. Затова сложете два обръча или два стола във всеки край на стаята, коридора или хола – мястото, което според вас ще е най-подходящо за играта. След това между тях оплетете куп паяжини от черен конец или прежда. Всъщност може и бял! Да, знаем, че паяжината е бяла, просто черният конец се вижда по-лесно, но ако държите играта да е съвсем автентична опитайте и с бял. След като приключите с „плетенето“ на паяжината оставете пет висящи конеца някъде по нея. За тях завържете паяците и звънчетата и сте готови.

А какво точно е приключението ли? Много просто! Трябва да минете през коридора от мрежи без да закачите нито един паяк. Но не просто не можете да го докосвате, трябва да сте така внимателни и тихи като нинджи, че звънците на паяците не бива да издадат нито звук. Звучи лесно, но дали е така. Опитайте! Можете да играете както с приятели, така и със семейството и дори сами. Можете да играете за време – да засичате кой най-бързо ще мине или пък кой ще мине за определено време. Защо не и кой най-малко ще раздразни паяците или пък... Вие ще измислите, сигурни сме, че вече имате куп идеи.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град