зоокът

Начало | зоокът | Когато кучето ви докосва с лапа – 6 неща, които означава това

Когато кучето ви докосва с лапа – 6 неща, които означава това

Аз детето | 2021-07-13

Когато кучето ви докосва с лапа – 6 неща, които означава това

Много пъти кученцата вдигат лапа или търсят физически контакт чрез този прост жест, но зад него има много значения. Те могат да варират от очевиден израз на привързаност до търсене на успокоение, когато се чувстват тревожни. Ето защо потърсихме и разбрахме, а сега искаме да ви обясним 6 възможни сигнала, които кучето може да ви дава всеки път, когато ви докосне с лапа.

В много отношения е важно да се направят някои разяснения относно кучешкия език на тялото, особено когато се говори за жест, който е толкова често срещан, колкото поставянето на лапа върху тялото ви. Често се смята за начин за изразяване на господство, но това не е непременно така. Много пъти позите и жестовете, които кучетата правят, лесно се тълкуват погрешно, най-вече защото ние сме склонни да ги възприемаме така, сякаш са признаци на човешка комуникация, когато всъщност не са. Наблюдението на поведението на животното е изключително важно, ако искате да знаете точно какво се опитва да ви каже. Това е особено важно, ако искате да избегнете проблеми като стрес, безпокойство и в най-лошия случай агресивност. Жест като поставяне на лапа или само повдигане може да означава много различни неща. Ето защо трябва да обърнете внимание на контекста и другите телесни сигнали, когато се опитвате да разберете какво всъщност се опитва да ви каже кучето.

Любов и радост

Един от начините, по който кучетата изразяват своята привързаност, е чрез поставяне на лапи върху краката ни или друга част от телата ни. Правят това просто защото искат да бъдат галени – толкова е просто. Лежането на лапите им е друг телесен израз на обич, който трябва да се научите да вземате предвид, когато тълкувате поведението на домашния си любимец. В допълнение към размахването на опашката, кучетата могат да изразят радост и с други спокойни поведения, като отпуснато положение на ухото, лягане по корем. Много често се бърка превъзбудата с радост, тъй като кучето се върти в кръг без да спира. Но това е поведение, което показва, че кучето има много натрупана енергия и ви обича.

Подчинение

Сред най-често срещаното поведение, което кучетата използват, за да се социализират помежду си, ще намерите примери за подчинение и господство. Обикновено, когато куче, което се представя като покорно, иска да уведоми доминиращото куче, че приема своето място във връзката, то лежи по гръб и може да повдигне предна лапа. Това може да бъде полезна информация, за да разберете по-добре какво означава това действие.

Покана за игра

Кучетата имат различни начини да канят други да играят с тях и езикът на тялото е от съществено значение за всички тях. Една от най-важните пози, които кучетата използват, понякога е известна като „лък за игра“. Разбира се, имайте предвид, че те могат да го използват, за да призовават не само други животни, но и хора. В допълнение към тези жестове, когато играят, кучетата могат да хапят, да лаят и дори да ръмжат. Всички тези поведения понякога могат да бъдат тълкувани погрешно от хората като агресия, но всъщност не са. Когато играта стане твърде груба, можете ясно да забележите, че кучетата променят стойката на тялото си. Те обикновено стават по-твърди и се движат по-бързо, без да скачат или да тичат в кръг.

Страх и несигурност

Физическият контакт е един от най-важните аспекти за едно куче да поддържа здрави отношения и да комуникира за всякакви проблеми. В действителност, чрез контакт, те могат да съобщават несигурност или страх, като например, като поставят лапа върху нас. Важно е да наблюдавате езика на тялото им, за да определите това. Свиването на ушите към главата и прозяването са други често срещани признаци на тревожност.

Внимание

Нашите космати приятели изпитват голямо удоволствие от нашата компания и това не е нищо ново. Така че, когато сме заети и наистина не можем да им отделим много време, но те все още искат нашето внимание, те намират различни начини да ни уведомят, че не са много щастливи. Разбира се, един от тези начини е чрез поставяне на лапа върху нас. Това може да се съчетае с други често срещани поведения, като лаене, търсене на играчки, катерене по мебели. Ако обаче видим, че кучето става твърде взискателно или че поведението им за търсене на внимание ескалира до нови нива може да се случи нещо друго. Това може да означава, че кучето е отегчено, което означава, че има много задържана енергия и няма необходимата психическа стимулация, която да я освободи.

Глад

Друго често срещано послание, което кучетата се опитват да предадат с този жест, е много важно: те са гладни. Обикновено кучето знае кога е време за ядене, така че може да поиска храна по много различни начини. Понякога някои кучета скимтят, за да привлекат вниманието ви, а друг път ви слагат лапата. Всичко зависи от това на какво реагирате по-добре.

Знаете ли за подобно поведение при кучета? Кажете ни какво обикновено прави вашето куче, когато ви докосне с лапа.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град