Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Играли ли сте някога Subnautica? Не? А е трябвало!

Играли ли сте някога Subnautica? Не? А е трябвало!

Аз детето | 2023-01-11

Играли ли сте някога Subnautica? Не? А е трябвало!

Първият път, когато попаднахме на Reaper Leviathan в Subnautica, е момент от нашия геймърски живот, който ще запомним завинаги. В един момент бяхме сами сред безкраен океан, с хваната рибка за хапване и плавници... И както си плуваш, изведнъж чуваш странна музика и тътен... Въртиш се, проверявайки заобикалящата те среда за хищници. Нищо не се вижда. И изведнъж спирате погледа си на едно спокойно парче тъмносиньо море – и от центъра на екрана, от тъмнината, гигантско и ужасяващо мълчаливо чудовище се втурва към вас. Това е момент, който определено не се забравя, дори и да е само на игра!

След тази среща трябваше да станем и да се отдалечим от бюрото си. Засмяхме се на себе си, защото не можехме да повярваме на интуитивната реакция, която тялото ни имаше към тази появяваща се група от пиксели на екрана. По-късно гледахме YouTuber-и да играят Subnautica. Когато се натъкнаха на Reaper Leviathan за първи път, реакцията им беше почти същата като нашата. И въпреки това ви препоръчваме да играете Subnautica ако все още не сте. Това е една от най-добрите игри правени някога, съчетаваща в себе си уплаха, екшън, оцеляване, строене... и интересна история.

Subnautica ви дава ролята на единствения оцелял от космически екипаж, чийто кораб е кацнал аварийно в средата на огромен извънземен океан. За да оцелеете, ще трябва да се потопите в морето и да използвате надеждния си нож, за да дълбаете водорасли и да копаете камъни, за да си подготвите екипировка, която ще ви помогне да оцелеете по-добре. Но най-важното – ще ви осигури невероятно подводно преживяване. Водната шир на играта е един от най-великите етапи на играта за оцеляване. Тази игра е идеална за онези от нас, които изпитват дълбок страх от океана или едновременно привързаност и уважение към това, което се крие отдолу. Заседнали на водна планета, трябва да се ровите под вълните, за да намерите храна и ресурси, като в крайна сметка построите свои собствени подводни бази и потопяеми превозни средства.

Никога няма да забравите момента, когато морското дъно изчезва под вашия робо-костюм за първи път и се разкрива нищо друго освен мастиленочерно. Честно казано, това е толкова игра на ужасите, колкото и игра за оцеляване, но не позволявайте това да ви отблъсне! Това подводно приключение наистина е специално. 3D движението и липсата на кислород превръщат дори обикновения акт на събиране на парчета скрап в напрегнато приключение. Опасността може да дойде от всяка посока и ако останете под вода твърде дълго, ще получите неприятно напомняне, че сте извънземният на този свят, умиращ, докато се задъхвате за въздух. Превозните средства, въздушните помпи и кислородните резервоари обаче ви позволяват да останете под водата за по-дълго време и колкото повече се запознавате със света, толкова повече океанът започва да се превръща в дом. Масивни гори от водорасли, подводни пещери, безкрайни празнини, в които има същества с размерите на малки острови – всеки биом в играта е като малък свят. Вие сте повече Жак Кусто, отколкото Беър Грилс, каталогизирайки обитателите на океана и опитвайки се да отключите неговите мистерии.

Въпреки че постоянно трябва да се грижите какво да ядете, пиете и, очевидно, дишате, Subnautica също е необичайно релаксираща игра за оцеляване. Въпреки безбройните заплахи, дебнещи във водата, става въпрос предимно за мирно, обмислено изследване на зашеметяващ извънземен свят.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град