афиш

Начало | афиш | Детската програма „Фортисимо фамилия“ открива новия си сезон

Детската програма „Фортисимо фамилия“ открива новия си сезон

Аз детето | 2021-09-07

Детската програма „Фортисимо фамилия“ открива новия си сезон

Детската програма „Фортисимо фамилия“ открива новия си сезон. До декември децата ще се срещнат с най-известните животни от света на класическата музика, съобщават организаторите. В зала „България“ музикалните приказки ще заживеят на сцената от началото на октомври.

Мисията на „Фортисимо Фамилия“ е да въведе децата и родителите във вълшебния свят на класическата музика, да ги запознае с инструментите и да превърне всичко това в емоционално и незабравимо преживяване. В този полусезон ще се представи и независимия струнен оркестър Drop Down Community, чиято цел е да закрепи моста между младата публика и класическата сцена.

„Дива симфония“ на Дан Браун е на 3 октомври. „Моята надежда за „Дива симфония“ е да предоставя забавна, свежа възможност за семейства, родители, деца и хора от всички възрасти да се свържат отново с магическото преживяване на класическата музика както в концертната зала, така и в дома“, казва Браун.

„Петте елемента – вода“ на 14 октомври е камерен концерт, насочен към подрастващата публика. Проектът засяга световни екологични проблеми. Младите музиканти са се посветили на борбата за намаляване използването на пластмасата.

„Петя и вълкът“ от Сергей Прокофиев е на 17 октомври. Целта на тази симфонична приказка е да запознае най-малките слушатели с това как звучат основните музикални инструменти в симфоничния оркестър.

В „Карнавал на животните“ от Камий Сен-Санс на 7 ноември ще звучат мощният рев на гордите лъвове, тромавите стъпки на гигантските слонове, шумният скандал на кокошките, много бавният танц Канкан на костенурките.

„Лешникотрошачката“ от Чайковски на 19 декември разказва приказка за малката Клара и нейната Коледа. Чайковски е първият голям руски композитор, който проявява интерес към балета.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град