афиш

Начало | афиш | Децата от Велико Търново отново ще могат да ходят на театър

Децата от Велико Търново отново ще могат да ходят на театър

Аз детето | 2021-10-19

Децата от Велико Търново отново ще могат да ходят на театър

Великотърновският театър възстановява съботните представления за детската публика, съобщиха от културната институция за БТА. С постановката „Петя и вълкът“ от Сергей Прокофиев, която ще бъде представена на 23 октомври от 11.00 часа в голямата зала на театъра, се възобновяват съботните представления за деца в старата столица.

Премиерата на „Петя и вълкът“ се състоя в Международния ден на детето, а представленията през юни т. г. са били аплодирани от около 500 зрители. В красивата музикална приказка на Прокофиев чрез игра и забавление детската публика се запознава с инструментите от симфоничния оркестър. Интересното е, че образът на всеки герой в произведението се пресъздава чрез характерна тема, изпълнена от различен музикален инструмент или група инструменти.

Режисьор на спектакъла за великотърновска сцена е Даниела Христова, диригент е Васил Вълчев, а сценографията е на Христина Стоилова. В симфоничната приказка участват актьорите Стефка Златкова, Лиляна Иванова и Тони Христова заедно с оркестъра на МДТ „Константин Кисимов“. Разказвач в приказката е Цветелин Илчев.

Според изискванията на здравните власти, представленията ще се осъществяват при 50 процента от капацитета на салона, спазване на физическа дистанция и всички противоепидемични мерки.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град