афиш

Начало | афиш | „Юнашка приказка“ се завръща на сцената на кукления театър „Дора Габе“ в Добрич за новото поколение зрители

„Юнашка приказка“ се завръща на сцената на кукления театър „Дора Габе“ в Добрич за новото поколение зрители

Аз детето | 2021-09-17

„Юнашка приказка“ се завръща на сцената на кукления театър „Дора Габе“ в Добрич за новото поколение зрители

„Юнашка приказка“ на Людмил Станев се завръща 20 години след първата постановка на сцената на държавния куклен театър „Дора Габе“ в Добрич за новото поколение млади зрители, съобщи директорът на културния институт Петър Петков.

Писателят, който е медик по образование и в ковид епидемията работи в „Бърза помощ“, с ярко чувство за хумор отправя послания към деца и възрастни, каза режисьорът на спектакъла Веселин Анев. По думите му „Юнашка приказка“ приобщава малките зрители с темите за приятелството, честността, за дадената дума, а възрастните провокира с напътствието: внимавайте с кого се обграждате, кого величаете, дали приятелството не е капан.

Всеки от трупата се превъплъщава в четири-пет образа и освен че актьорите играят в жив план, те сами строят и декорите, допълни режисьорът. С началото на новата учебна година кукленият театър активно ще общува с младите зрители като до края на септември ще представи поне 30 представления на заглавия от афиша си освен в залата и на открито – в Центъра за защита на природата и животните и в дворовете на детски градини, съобщи Петър Петков.

Wood vector created by upklyak - www.freepik.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град