афиш

Начало | афиш | Плевен е домакин на фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“

Плевен е домакин на фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“

Аз детето | 2021-07-14

Плевен е домакин на фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“

Плевен е домакин на Фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“ до 18 юли, съобщиха организаторите пред БТА. За пет дни ще бъдат представени 19 спектакъла на театри, които гастролират от София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Сливен и Видин, както и на театъра домакин от Плевен. Ще бъде показана много разнообразна продукция – само за деца, само за възрастни или за семейна аудитория. Има и театър само за един зрител с предварително записване. В юлските дни ще бъдат отворени салоните на Драматично-кукления театър „Иван Радоев“. Представления ще има и в парка на Регионалния исторически музей.

Откриването на феста е на 14 юли от 18.00 ч. и спектакъла „Ученикът на смъртта“ на Плевенския театър – пиеса за деца и възрастни. След него от 21.00 ч. следва кукленото шоу само за възрастни на Юлия Коларова. На 15 юли отварят „Магазинче за ноти“ (11.00 ч.) и „Ателие за меки кукли“ (12.00 ч.) на столичен театър. След него от 17.00 ч. е спектакълът на кукления театър от Бургас „Куцото петле“. Тези представления ще бъдат на открито в парка на музея. Вечерта от 19.00 ч. Сливенският куклен театър ще представи „Кралят елен“ – семейно представление по Карло Гоци в салона на театъра.

На 16 юли програмата започва с „Неродена мома“ (11.00 ч.) и „Работилничка за марионетки“ (12.00 ч.), а Столичният куклен театър ще представи „Малката нула“ (17.00 ч.) на сцената в парка. Вечерта от 19.00 ч. в салона на театъра зрителите ще видят „Хартиени истории“ – постановка само за възрастни. На 17 юли три продукции ще има в парка – „Патиланско царство“, „Ателие за ръкавични кукли – петрушки“ и „Хенцел и Гретел“. Вечерта от 19.00 ч. в театъра ще се представи Старозагорският куклен театър с пиеса за възрастни – „Страх“.

Последният ден на фестивала – 18 юли, предлага в парка „Дядовата ръкавичка“ (театър от Видин), „Занимание – аз в пространството“ и „Голямото жабешко пътешествие“.

Закриването на феста е от 19.00 ч. в салона на театъра с пиесата за възрастни „Бомбето“ по Йордан Радичков – постановка на Пловдивския театър.

Покани за всички представления могат да се получат от желаещите зрители от касата на театър „Иван Радоев“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град