афиш

Начало | афиш | До края на юли Музикалният театър представя детски спектакли в Кино „Кабана“

До края на юли Музикалният театър представя детски спектакли в Кино „Кабана“

Аз детето | 2021-07-23

До края на юли Музикалният театър представя детски спектакли в Кино „Кабана“

И тази година до края на юли Музикалният театър показва любимите музикални приказки на децата на лятна сцена Кино „Кабана“ в Парка на НДК. Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община. Артистите на театъра ви канят да се срещнете с вълнуващите приключения на пакостника Ян Бибиян и изобретателния котарак Шарл. Ще разберете и как една капризна принцеса успява да се научи да разпознава истинските от фалшивите неща. До края на месец юли през почивните дни от 11:00 часа в Кино „Кабана“, може да гледате детските спектакли на Музикалния театър: Котаракът Шарл (24 юли, събота) и музикалното фентъзи Ян Бибиян (25 юли, неделя).

„Да целунеш принцеса“ е мюзикъл по приказката на Андерсен „Принцесата и свинарят“. Една забавна и поучителна история за принца, който става свинар, за да докаже на една капризна принцеса, че в живота по-ценни са истинските неща като аромата на розата и песента на славея. Музиката е на Юлиян Слабаков, либретото на Панчо Панчев – Дядо Пънч, режисьор е Юлия Маринова, сценограф – Евгения Раева. Участват: Боряна Йорданова, Иван Христов, Юлия Маринова, Людмила Козарева, Александър Василев. На пианото им акомпанира Ирена Аврамова.

Музикалната приказка „Котаракът Шарл“ е за един хитроумен и бъбрив котарак, който помага на своя беден приятел на име Жан да се ожени за царската дъщеря. Двамата минават през много препятствия и приключения, но винаги заедно и с песен на уста. Музиката е написана от Жул Леви, либретото по приказката на Шарл Перо „Котаракът в чизми“ е на Сабина Тянкова. Режисьор е Калина Ангелова. Участват: Павлина Петкова, Денко Проданов, Елица Красимирова, Венцислав Динов, Светлана Иванова, Георги-Маноел Димитров, Боряна Йорданова, Лъчезар Лазаров, Сердикий Попов и Никола Кабрузов. Музикален съпровод – Ирена Аврамова и Анна Ангелова.

На 25 юли, неделя, от 11:00 часа в Кино „Кабана“ гледайте „Ян Бибиян“. Прочутият с пакостите си Ян Бибиян се сприятелява с Дяволчето Фют и попада в подземното царство на магьосника Мирилайлай. Дали ще успее да излезе от там и ще има ли кой да му помогне, ще разберете като гледате нашето музикално фентъзи. Композиторът Димитър Вълчев създава творбата специално за трупата на Музикалния театър. Либретото по повестта на Елин Пелин е на Димитър Димитров, режисьор е Явор Радованов. Участват: Боряна Йорданова, Божанка Груева, Теменужка Трифонова, Георги-Маноел Димитров, Георги Ханджиев, Александър Василев, Тодор Велков, Ася Цветанова, Десислава Тодорова, Николай Димов, Галина Радева, Кремена Георгиева. На пианото им акомпанира Анна Ангелова.

Билети за детските спектакли на Музикалния театър на Кино „Кабана“ може да купите през сайта https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2021-07 и касата на театъра (тел. 02/ 943 19 79), а в деня на спектакъла и в Кино „Кабана“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град