афиш

Начало | афиш | В творчески срещи младите артисти от великотърновския театър вдъхновяват ученици

В творчески срещи младите артисти от великотърновския театър вдъхновяват ученици

Аз детето | 2021-11-11

В творчески срещи младите артисти от великотърновския театър вдъхновяват ученици

Артисти от великотърновския театър вдъхновяват ученици. В серия от вълнуващи срещи с ученици от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново младите попълнения в творческия състав на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ мотивират децата как да следват мечтите си, разказвайки им своите истории, амбиции и цели, съобщиха от пресцентъра на МДТ „Константин Кисимов“.

По покана на Ученическия съвет и училищния психолог Офелия Иванова, първата среща на учениците е била с хормайстора Яница Първанова и солиста Цветелин Илчев, които са разказали за своя път в изкуството. Благодарение на ритмите на българската народна песен, която е изпълнил за тях хоровият диригент, и споделянето на емоции чрез импровизационен театър по поставени от тях въпроси, младите „депутати“ са били въвлечени в света на сцената и театъра.

Будителите са сред нас, нужно е само да ги потърсим, е доказала и срещата с актьорите Никол Байчева, Кирил Милушев и Боян Фърцов. Артистите дебютираха на сцената на великотърновския театър в спектакъла „На изток от рая“ по Джон Стайнбек.

„Тримата артисти от драматичната трупа на театъра разказаха на учениците една от най-великите приказки за доброто и злото, за силата и слабостта, за любовта и омразата, за красивото и грозното, обясниха им защо тези двоици са неразделни, как едното не може без другото и защо от тяхното сливане се ражда творчеството“, посочи училищният психолог Офелия Иванова.

Учениците са получили покана да бъдат публика на мюзикъла „Службогонци“ от Парашкев Хаджиев, създаден по едноименната комедия на Иван Вазов и либрето на Банчо Банов.

Втората премиера на спектакъла ще е на 18 ноември от 19.00 часа в голямата зала на театъра. Представлението е посветено на две знакови годишнини, които театърът ще отбележи през 2022 г. Седемдесет години от създаването на професионалният драматичен театър в старата столица и 50 г. от откриването на музикално-драматичния театър.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град