Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Да се разсмеем с история в зелено и „Кралството на жабоците“

Да се разсмеем с история в зелено и „Кралството на жабоците“

Аз детето | 2015-11-04

Да се разсмеем с история в зелено и „Кралството на жабоците“

Една история, оцветена в зелено, ще разсмее най-малките зрители. „Кралството на жабоците“ може да гледаме по кината у нас от 13 ноември. Когато Жабешкият крал обявява, че който спечели Жаболиадата ще се ожени за дъщеря му, принцесата бяга от двореца. Облечена като обикновен жабок, тя се сприятелява с уличния продавач Дъжд и неговия помощник, поповата лъжичка Малкия Кен. Принцесата се влюбва в Дъжд, докато той тренира за игрите.

Междувременно Жабешкият крал има личен кошмар при появяването си пред народа, и тъй като дъщеря му не е до него, той подготвя фалшива принцеса за нейна дубльорка. Тогава Малкия Кен научава, че четирима други състезатели са шпиони на безмилостния Змийски крал, който замисля поредното си нападение срещу Кралството на жабоците...

Режисьор на анимацията е Нелсън Шин, роден на територията на днешна Северна Корея. Мести се през 1951 г. в Южна Корея, а 20 години по-късно заживява в Лос Анджелис, точно когато местните телевизии дават началото на съботните сутрешни програми, насочени към децата, и започва работа като асистент аниматор, като работи по такива класики като „Розовата Пантера“ и „Патока Дъфи“. През 1988-ма година основава студио „Аком“ в Сеул, което става център за международните поръчки в Южна Корея, осигурявайки първите сезони на „Семейство Симпсън“. Сред най-любимите му проекти от този период са телевизионния сериал и игралния филм „Трансформърите“. В средата на 90-те, Южна Корея създава почти 50% от световната анимация, като „Аком“ е най-именитото студио. През 2005-та година анимацията „Императрица Чунг“, копродукция на Северна и Южна Корея, създава прецедент като е пусната едновременно в двете държави. През 2010-та той е избран за президент на Международната асоциация за анимация, пост на който остава до 2012-та година. Оттогава той е почетен президент на Китайския институт за анимация, където създава новата вълна в анимацията с триизмерния „Кралството на жабоците“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град