любими герои

Начало | любими герои | 6 интересни факта за героите на „Дисни“, които малко хора знаят

6 интересни факта за героите на „Дисни“, които малко хора знаят

Аз детето | 2022-09-27

6 интересни факта за героите на „Дисни“, които малко хора знаят

В днешния свят едва ли има някой, който да не е чувал за поне един от героите на „Дисни“. Повечето от нас израснаха с тях, смятаха ги за наши герои и дори плакаха, когато и те плачеха. Както вие, така и ние обичаме тези герои и в името на истинската любов събрахме някои факти за този прекрасен измислен свят, които не много хора знаят.

Истинското име на Мини Маус

Сладката приятелка на Мики Маус, Мини Маус, е един от най-обичаните герои на „Дисни“. Още от първата ѝ поява през 1928 г. я виждахме с рокли и шапки, които спечелиха сърцата на хората. По-късно нейните костюми на точки я превръщат в модна икона. Може би не знаете обаче, че пълното име на Мини е Минерва Маус. Това беше разкрито в комикса от 1942 г. The Gleam.

Мишка на Алеята на славата

Най-известната мишка от екрана се превърна в един от най-известните символи на всички времена. През 1978 г. Мики Маус отпразнува 50-ия си рожден ден, като влезе в Алеята на славата. Мики Маус е първият анимационен герой, който се присъедини към повече от 2700 звезди в емблематичната холивудска забележителност.

Оскар, който струва седем

„Снежанка и седемте джуджета“ излиза през 1937 г. и бързо се превръща в боксофис хит. През 1939 г. Уолт Дисни получава почетен Оскар за този филм. Въпреки това, докато статуетката имаше само обичайния размер, седем „малки Оскара“ дойдоха с нея на шахматна основа. Това е една от най-уникалните награди, давани някога от Академията за филмово изкуство на САЩ.

Крал с лъвско име

Ако някога сте се чудили откъде идват имената на толкова много герои, ето нещо интересно. За Цар Лъв, например, имената идват от африканския език суахили, на който Симба означава лъв; Нала, подарък или любима; Пумба, глупак; Рафики, приятел; и Шензи, див.

Кратка и сюрреалистична съдба

Двама велики архитекти на фентъзито от 20-ти век, Салвадор Дали и Уолт Дисни, започнаха приключение в областта на сюрреализма и анимацията през 1946 г. Резултатът трябваше да бъде късометражен филм, който, за съжаление, стигна само до 15 секунди и след това беше отхвърлен. Въпреки това, вицепрезидентът на Disney, Едуард Дисни, се зае с работата и пусна Destino през 2003 г. Кратък филм от 6 минути и много изкуство, който трябваше да чака повече от половин век, за да бъде излъчен.

Характер, който се предава в рода

Дуейн Джонсън – Скалата озвучава Мауи във филма „Смелата Ваяна“ от 2016 г. Това, което малко хора знаят е, че дядото на Скалата, който също е бил борец, е послужил като вдъхновение за героя. Ето какво написа Джонсън в социалните си медии: „Малка тайна на „Дисни“ – моят герой Мауи беше вдъхновен отчасти от моя покоен дядо, върховния вожд Питър Майвия от Самоа. #благодарен.“

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град