любими герои

Начало | любими герои | Най-добрите 10 героя от комиксите на Марвел

Най-добрите 10 героя от комиксите на Марвел

| 2023-01-16

Най-добрите 10 героя от комиксите на Марвел

Комиксите са средство, с което да се потопите в една друга вселена. Ако сте запален фен, то знаете колко вълнуващи са те – карат ви да мислите различно, да разширите виждането си за света, да се запознаете отблизо с фантастични супергерои и още какво ли не.

В тази връзка едни от най-вълнуващите комикси на всички времена са тези на Марвел. Marvel Cinematic Universe непрекъснато добавя нови и нови герои в своите комикси, разказвайки ни толкова завладяващи истории. А героите в тях са наистина толкова много, че трудно бихме могли да разкажем за всички тях в една статия.

И все пак ще се опитаме да ви представим много малка част от най-популярните и любими супергерои на всички времена.

Спайдърмен

Spiderman винаги е бил и си остава един от най-любимите ни супергерои. За първи път се появява през месец август в далечната 1962 година в комикса Amazing Fantasy, в брой 15 от поредицата. Тогава той е стеснителен юноша със златно сърце, стремящ се да помага на хората.

Неговият герой непрекъснато е доработван, преработван и подобряван от авторите Стан Лий и Стив Дитко, така че да бъде актуален за времето си, но същевременно да запази своята характерност.

Спайдърмен е един от най-добрите супергерои на Marvel – винаги интересен в битките със злодеи, както и в екипната работа с други супергерои. Толкова поколения са израснали с този персонаж и с неговите герои и днес продължават да порастват с него.

Върволак

Върволакът (на английски: Wolverine) е друг фаворит сред супергероите от комиксите Марвел. Този персонаж се характеризира със своята сила, ножове в ръцете и мистериозност, която с времето все повече се задълбочава, въпреки че неговите създатели се опитват да запълнят липсите около неговата история и минало. Върволакът за първи път се появява през 1974 година в брой 18 от поредицата на комикса The Incredible Hulk.

Железният човек

Iron Man, Железният човек, за първи път се появява през 1963 година в брой 19 на комикса Tales of Suspense, а е създаден от Стан Лий, Джак Кърби и Дон Хек. Героят се характеризира с това, че е богат милионер, който бива отвлечен от група терористи. Бързо намира начин да избяга, като създава железен костюм, с който може да лети. Един от най-големите му врагове е познатият ни Мандарина.

Дедпул

Дедпул (на английски: Deadpool) е още един интересен персонаж от комиксите Марвел, чието истинско име е Уейд Уинстън Уилсън. Неговата първа поява е през 1991 година в брой 98 от поредицата The New Mutants.

Във филма “X-Men началото: Върволак” от 2009 година персонажът Дедпул е второстепенен, но през 2016 година той влиза като главно действащо лице в едноименния филм “Дедпул”.

Най-характерното за Дедпул са способността да се самолекува и притежаването на свръхсила. Той е считан за един от най-забавните персонажи от голяма част от читателите на комикси, заради склонността си да нарушава четвъртата стена.

Хълк

Хълк е втората същност на Брус Банър – учен по ядрена физика, който след облъчване с гама-лъчи се превръща в грамадно чудовище. Този персонаж за първи път се появява през 1962 година в брой 1 на поредицата The Incredible Hulk.

Хълк е създаден от Стан Лий и Джак Кърби, като вдъхновение за неговото създаване са били романите “Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд” от Робърт Луис Стивънсън и “Франкенщайн” от Мери Шели.

Капитан Америка

Капитан Америка е супергерой, който се появява за първи път в поредицата Captain America Comics, брой 1, през 1941 година. Негови създатели са Джо Саймън и Джак Кърби. Капитан Америка всъщност е Стив Роджърс, който е хилав младеж.

След експеримент на американската армия във Втората световна война, Стив е преобразен в перфектното човешко същество. Персонажът притежава непробиваем щит, а костюмът му напомня на американското знаме.

Венъм

Венъм (англ. Venom) е още един интересен персонаж от Marvel Comics. Първоначално се появява като жив извънземен костюм в брой 252 от поредицата The Amazing Spider-Man от май 1984 година. Следва пълна поява вече като Венъм в брой 300 от поредицата The Amazing Spider-Man от май 1988 година. Венъм е извънземен симбиот с аморфна, течна форма. За да оцелее, той се свързва с гостоприемник, който в повечето случаи е човек.

Тор

Друг известен и любим персонаж на хиляди почитатели на комиксите от цял свят. Първата поява на Тор е през 1962 година в брой 83 от поредицата Journey into Mystery, чието заглавие по-късно бива променено на Тор. Създателите на персонажа са Джак Кърби, Стан Лий и Лари Лийбър, а самият Тор е базиран на едноименния бог на гръмотевиците, известен ни от скандинавската митология.

Призрачният ездач

Призрачният ездач (на английски Ghost Rider) е от онези измислени свръхестествени герои, чиято история започва като Джони Блейз – мотоциклетен каскадьор. След като сключва сделка с Мефисто, за да пощади неговия баща, той се свързва с Духа на отмъщението Заратос.

Всичко случило му се го кара да търси отмъщение именно като Призрачния ездач. За първи път персонажът се появява през 1972 година в брой 5 от поредицата Marvel Spotlight.

Зеленият гоблин

И не на последно място в класацията ни е Green Goblin, с който за първи път се запознаваме през 1964 година в брой 14 на поредицата The Amazing Spider-Man. Стан Лий и Стив Дитко го създават, като най-характерното е, че в този образ съществуват повече от един човек.

Един от тях е Норман Озборн, който е и един от враговете на Спайдърмен. Зеленият гоблин е един от най-известните и най-разпознаваеми злодеи от комиксите на Марвел.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град