зоокът

Начало | зоокът | 5 породи кучета, които са лесни за дресировка

5 породи кучета, които са лесни за дресировка

Аз детето | 2023-12-22

5 породи кучета, които са лесни за дресировка

Ако решите да си вземете домашен любимец, който ще стане пълноправен член на вашето семейство, отделете време и първо проучете коя порода куче е най-подходяща за вас. Разберете дали това куче може да се разбира с деца? Може ли да живее в апартамент? Трудна ли е грижата за козината? И най-важното, колко възприемчива е тази порода към обучение? Куче, което не реагира на командите на стопанина си, може да донесе повече неприятности, отколкото радост на дома ви. От наша страна сме подготвили за вас списък с 5-те най-умни породи кучета, лесни за дресировка.

Австралийско пастирско куче

Тази порода е много дружелюбна към хората, но изисква много пространство за живот и много физическа активност (поне три часа на ден). Поради тази причина австралийските кучета не са подходящи за живот на закрито. Козината на тези кучета е къса и не изисква специални грижи.

Ротвайлер

Ротвайлерът е много мощно куче, известно с високия си праг на болка. Мускулестото тяло е отличителна черта на ротвайлерите. От една страна са много дружелюбни, а от друга са защитници на стопанина си. Това куче може да живее почти навсякъде, дори и в апартамент, стига да му осигурявате ежедневна възможност да изразходва енергията си. Лесен за трениране.

Доберман

Ако решите да вземете доберман, тогава знайте: той се нуждае от строг собственик. Тези кучета са лесни за обучение. Всички видове физическа активност са важни за тях: доберманите трябва постоянно да се натоварват с някакъв вид физическа работа или упражнения, така че да изразходват енергия. Доберманите са едни от най-безстрашните и опасни кучета в света. Въпреки това, те могат да бъдат отлични домашни любимци, ако се отглеждат близо до деца от мъничко кученце. Доберманите имат къса козина и не изискват специални грижи. Но трябва да знаете, че тези кучета са податливи на студ, така че в мразовитите дни е по-добре да ги обличате с нещо.

Папийон

Папийонът е малко, но много енергично куче. Особеност на породата са ушите му, които наподобяват разперените крила на пеперуда. Папилоните са лесни за обучение, но животът в затворено пространство е труден за тях. Тези малки кучета могат да лаят навсякъде, което често създава проблеми. Козината им обаче изисква специални грижи. Трябва да се къпе и разресва всеки ден.

Лабрадор Ретривър

Природата е дарила тези кучета с ципи между пръстите на краката, което ги прави отлични плувци. Лабрадорите не се страхуват от студа и могат да се адаптират към почти всички условия на живот. Лабрадор ретривърът е много дружелюбно куче. Ако имате голямо семейство и искате домашен любимец, лабрадор може да бъде добър избор. Кучетата от тази порода се разбират много добре с децата и не хапят.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град