зоокът

Начало | зоокът | Малки алпаки се превърнаха в любимци на деца и възрастни в Разград и ще посрещат до Нова година

Малки алпаки се превърнаха в любимци на деца и възрастни в Разград и ще посрещат до Нова година

Аз детето | 2023-12-27

Малки алпаки се превърнаха в любимци на деца и възрастни в Разград и ще посрещат до Нова година

Две малки алпаки се превърнаха в любимци на деца и възрастни в Разград. В дните до Нова година екзотичните животни ще посрещат малките жители и гости на града, заедно с техните близки в специална къщичка до градската коледна елха. Джак и Джеймс са част от обитателите на фермата за екзотични животни и птици на семейство Андрей Андреев и Христина Панчева. От няколко години насам в навечерието на коледните и новогодишни празници, за да радва малки и големи в Разград, гостуваше отглежданият в стопанството им северен елен. „Тъй като Рудолф вече е голям и рогата му пораснаха, тази година решихме да зарадваме децата с алпаките. Те са от Перу и са внесени от Холандия. На годинка и половина са и също са много кротки и дружелюбни“, разказа за БТА Христина Панчева.

Тя посочи, че във фермата им в Липник освен едногодишните мъжки алпаки има още шест женски, камила, която се казва Али Баба, африкански диви прасета. Сред обитателите на стопанството им са също северни лисици, скунксове, понита, миникози „Боер“, миниовце, забулена сова и много други животни. „Надяваме се, в началото на лятото догодина да успеем да отворим за посещение фермата си, която е нещо като минизоопарк, за да може децата да идват и да се порадват на животните“, добави Христина.

А сега всеки, който желае, може да се наслади на алпаките, като посети малкия им коледен кът. Къщичката е украсена с гирлянди, коледни играчки и лампички. Пред нея са разположени бали със сено, вместо столове за сядане, а докато чакат да погалят и нахранят с морков и да си направят фотосесия, посетителите се топлят около огъня, който гори пред временния дом на екзотичните животни.

„Те са много мили и дружелюбни. Обичаме животните и определено бихме дошли отново“, споделиха своите впечатления от срещата си с алпаките 10-годишната София и деветгодишната Ивайла, ученички в Основните училища „Никола Икономов“ и „Васил Левски“. Христина Панчева отбеляза, че атракцията не е само за деца, а и малко по-големите и порасналите деца също могат да се порадват на двете пухкави перуански животни.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град