За родители

Начало | За родители | 4 забавни начина, с които да накараме децата да помагат в градината

4 забавни начина, с които да накараме децата да помагат в градината

Аз детето | 2022-05-10

4 забавни начина, с които да накараме децата да помагат в градината

Ще засадите ли градината тези дни? Сега е много подходящо време да научите децата си как да ви помагат, но така, че да им е забавно и да не го смятат за досадно задължение! Има много неща в градинарството, които могат да бъдат скучни за децата, като плевене или поливане на всички зеленчуци и цветя. Ето няколко съвета как можете да направите градинарството забавно за децата, като същевременно ги научите как да го правят и че да ви помагат не е толкова лошо!

Нека се изцапат

Децата винаги търсят извинение да се изцапат. Те ще обичат градинарството, защото им позволява да играят в калта, без да ви ядосват или поне не толкова! Отделете специални дрехи и обувки за градинарство и им обяснете, че градинарството е един от малкото моменти, когато всъщност е добре да играете в мръсотията. Може би дори ще успеете да ги накарате да ви помогнат да изперете дрехите след това!

Дайте им място за градинарство

Ако децата ви имат определена част от градината, за която отговарят, ще бъде много по-лесно да ги научите как да го правят. Помолете ги да изберат растенията, които искат да отглеждат, и им дайте шанс да се грижат сами за своите растения, докато им обяснявате какво да правят. Всеки път, когато излизате навън, за да работите във вашата част от градината, можете да им дадете задача, която да вършат в собственото си пространство. Знаейки, че част от градината е тяхна, това ще ги мотивира да учат. Това е особено вярно, след като започнат да разбират как упоритата им работа всъщност помага на градината им да расте.

Засейте растенията от семена

Преди да започнете грижите за градината навън, помислете дали да засеете някои растения от семена на закрито, преди да започнете да засаждате навън. Въпреки че все още може да е забавно да купувате растения от градинския център, които са достатъчно големи и готови, губите част от процеса, когато го правите. Да помагаш на децата да отглеждат растения от семена е завладяващо, а също и образователно. Те ще изпитат чувство за постижение, защото ще разберат, че са помогнали на растението да развива. Това ще ги мотивира да се грижат за градината, след като започнат да ви помагат навън.

Накарайте ги да изберат свои собствени инструменти

Градинските инструменти не трябва да изглеждат скучни. Като им позволите да избират сами, можете да направите процеса много по-интересен за тях! Купуването на лейки, малки лопати и други цветни инструменти ще им помогне да се почувстват развълнувани да научат всичко за градинарството. Това също ще им даде шанс да поемат отговорност върху собственото си градинарско пространство, защото ще са нетърпеливи да използват новите си инструменти.

Започването на градина може да бъде образователен проект за вашите деца, стига да го направите забавно! Като им дадете шанс да играят, дори да се изцапат, като им позволите да избират свои собствени растения и ги образовате по увлекателен начин, те ще се радват да учат! Не само това, но градинарството ще им даде нова оценка за храната, която ядат, а също и за света около тях.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град