За родители

Начало | За родители | 5 идеи да направите Великден незабравим за детето си

5 идеи да направите Великден незабравим за детето си

Аз детето | 2022-04-20

5  идеи да направите Великден незабравим за детето си

Великден е един от най-дългоочакваните и любими празници за децата. Не само заради почивните дни и евентуалното хубаво време навън. Празникът е вълнуващ за малките, заради трепетното желание на всички мъници да се включат активно в подготовката по посрещането на най-светлия християнски празник. Кога друг път ще можете заедно да месите тесто, да варите и боядисвате яйца и въобще... Веселба! Но за да направите празника още по-необикновен и запомнящ се за детето, ето ви няколко интересни идеи.

Боядисване на яйца с приятелчета

Това несъмнено е една от най-обичаните и очаквана от всички традиции. Но какво ще кажете да я направите още по-весела? Вместо да боядисвате яйца семейно, направете го и приятелски. Поканете приятелските ви семейства с деца, съберете се заедно и боядисвайте заедно. Колкото повече, по-весело! Ако пък времето е хубаво, можете да го направите и навън. Не забравяйте да позволите на децата да цапат колкото искат – поне днес!

Посадете дръвче

Няма по-хубаво усещане за едно дете от това да почувства, че е значимо. А каква по-добра идея от това да запретнете заедно ръкави, да излезете на двора или близкия парк и да посадите дръвче. Един красив и съзидателен акт, който ще възпита у мъничето ви любов и уважение към възраждащата се природа. Благороден жест, който ще отвори сърцето и очите му за всяко живо създание на планетата.

Научете нещо ново

Намерете време през празничните дни, докато сте у дома, и запознайте любопитния малчуган със събитията от библейските предания. Подарете му детска книжка с илюстрации, описващи живота на Исус Христос. Ако пък е по-голям, книжка с увлекателно описание на събитията от Новия завет би разширило кръгозора на познанията му относно християнските празници.

Включете го в готвенето

Вместо да се тюхкате, че детето обича да рови в интернет и да играе безсмислени игри, възложете му важна мисия! Превърнете го в кулинарен детектив със задача да се разходи виртуално по света и да открие любопитен великденски ритуал, който да пренесете и във вашето семейство. Да намери интересни рецепти за Великден и да сготвите заедно някоя от тях.

Традиция от света – организирайте лов на яйца

Можете да го обсъдите с майките на съседите, колегите или приятелите на вашите деца, не е трудно да го подготвите. Ето нещата, които трябва да имате предвид:

  • Намерете мястото: открито външно пространство или къща с достатъчно място за да играете удобно играта.
  • Купете лакомствата, които ще скриете: може и да не са традиционните шоколадови. Може да са по-екзотични плодове или нещо сладко, но здравословно. Сега има голям избор дори и в магазина.
  • Направете хартиени кошници или помолете останалите семейства да носят чанти. Помислете предварително как ще ги скриете и изберете време за това.
  • И после забавлението започва. Кой ще намери повече лакомства, дали ще ги сподели с останалите...

Прочетете още:
Легендата за великденския заек



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град