фокуси

Начало | фокуси | Безкрайният конец – най-добрият фокус за рожден ден

Безкрайният конец – най-добрият фокус за рожден ден

Аз детето | 2019-01-16

Безкрайният конец – най-добрият фокус за рожден ден

Всяко дете и всеки възрастен обича да гледа чудесата, които фокусниците правят и тайничко или не чак толкова тайничко мечтае да стане фокусник и да прави дори по-велики от тези магии, да изумява целия свят и всички да се тълпят на опашки пред огромни зали, само и само да гледат представленията му. И ако има фокуси, които наистина са много сложни и изискват години наред практика, а често дори и са опасни за здравето и в тях има голям риск, колкото и хубави да изглеждат, то има и такива, които също са много хубави, но можете и вие да направите самички у дома и то без специален реквизит. Единствено ви трябва желание и малко ловкост. Освен това ще ви споделим и една специална тайна: знаете ли, че повечето от най-известните фокусници някога всъщност са били големи срамежливци като деца и именно затова са започнали да правят фокуси. Така че тези малки магийки биха помогнали на по-срамежливите от вас също да се отпуснат в голяма компания или да разчупят леда с нови деца и да си намерят много нови приятелчета.

Фокусът, който сега ще ви покажем е най-добър за рожден ден, според нас. Но пък като се замислим става и за всеки друг повод. Лесен е и изисква само няколко неща, но преди това, за да ви убедим колко е добър, представете си следното: виждате от блузата ви да виси малък конец и молите приятел или гост на рождения ви ден да го издърпа, за да се скъса и да не виси така грозно. Сега ни хрумна, че ако приложите този фокус на мама или баба ще бъде дори още по-забавно. Да продължим... човекът дърпа конеца и очаква да се скъса, той обаче продължава да излиза и излиза, и излиза... сякаш е безкраен. Направо имате чувството, че блузата ви още малко ще се разплете и ще остане на пода като куп конци, това обаче не става и въпреки това конецът не свършва. Какво е това чудо се питат всички. Много просто – вие сте фокусник.

Сега ето и как да направите фокуса – ще ви трябват игла, макара с конец, същия цвят като блузата, която ще носите този ден и това е. Отмотайте малко от макарата и изтеглете конец, но не го режете, нека си остане на нея. След това внимателно нанижете конеца на иглата, ако не можете, помолете някой по-голям ваш асистент да ви помогне. Пък и нали знаете, всеки велик илюзионист си има асистент. След това без да връзвате възли или нещо друго прекарайте конеца през блузата си. Не се притеснявайте, ако е малка иглата няма да ѝ стане нищо, но все пак нека не е най-новата ви или най-хубавата ви блуза. Оставете го да виси така от нея, а макарата, за която още е закрепен сложете в джоба на панталоните си. Ето така, когато „жертвата“ ви започне да дърпа конеца очаквайки, че скоро ще се скъса, ще има да си го дърпа цял ден.

Определено това е фокус, на който ще се смеете дълго!

Бонус съвет: Вместо макара можете да използвате и молив, като навиете малко конец на него. Когато някой ви заподозре, просто бързо ще отвиете конеца от молива и ако някой реши да погледне в джоба ви, не би се сетил, че обикновен молив има общо с цялата работа!

Вижте още:
Разрязване на вълшебен конец
Движещо се копче



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град