фокуси

Начало | фокуси | Портокал и ябълка, ябълка и портокал – лесен, но много интересен фокус за всеки

Портокал и ябълка, ябълка и портокал – лесен, но много интересен фокус за всеки

Аз детето | 2018-11-20

Портокал и ябълка, ябълка и портокал – лесен, но много интересен фокус за всеки

Добрият фокус може наистина да е магически. Сред съученици, приятели, семейството или пък парти за рожден ден с непознати деца. При всяка ситуация той може да замени половинчасов безполезен разговор, да ви накара да се смеете и веселите заедно, да ви сближи с приятелите на приятелите ви, които срещате за първи път и просто да ви донесе удоволствие и смях. Това ако не са магически сили, не знаем кое е! При това както много често повтаряме, фокусите въобще не трябва да са сложни. Прост математически трик или нещо с конец и сте готови. И знаете ли – професионалните фокусници всъщност правят своите представления точно така – с малки лесни фокусчета, които съчетават по подходящия начин, за да се получи нещо страхотно. Ето затова ви предлагаме сега един такъв фокус, който може да разчупи всяко семейно и приятелско събиране и да е част от бъдещото ви представление.

Това е един много лесен, но ефектен фокус, който всеки начинаещ магьосник трябва да опита!

Младият магьосник показва на всички в публиката, че в ръката си държи портокал, но сериозно обявява, че може да превърне портокала в ябълка. След това го покрива с кърпа, казва няколко вълшебни думи, прави няколко вълшебни движения над кърпата... и да, наистина, портокалът се е превърнал в ябълка, а публиката е невероятно изненадана.

А как и вие да удивите вашата публика с този фокус? Сега ще ви разкрием.

Нещата, които са ви необходими, за да направите фокуса са:

  • портокал
  • ябълка, която да е по-малка от портокала
  • плътна кърпа

Как се прави:

Преди да представите фокуса си пред публиката трябва да направите следното. Да обелите портокала, но така, че кората му да остане максимално ненарушена, защото тя ще бъде основната част на магията. След това сложете ябълката в кората от портокала, така, че да не се вижда и сте готови да излезете пред публиката.

Намерете си удобна повърхност, върху която да направите фокуса. След това кажете на публиката, че макар и все още да сте начинаещ фокусник, знаете това-онова и можете да ги изненадате с някой и друг фокус. Обяснете им, че днес ще направите така, че портокалът да се превърне в ябълка и покажете „портокала“, но внимавайте да не се види ябълката в обелката. След това сложете внимателно плода на масата или където сте решили да правите фокуса, сложете кърпата върху плода и едната си ръка под кърпата. С другата направете няколко движения отгоре, кажете няколко магически думи. Докато правите това, бързо измъкнете ябълката от портокаловата кора и я покажете на публиката.

Надяваме се, че фокусът ще им хареса и ще останат доста изненадани.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град