фокуси

Начало | фокуси | Непослушният балон

Непослушният балон

Аз детето | 2019-03-01

Непослушният балон

Този фокус е много лесен, но същевременно и много ефектен. С него ще смаете публиката на всеки рожден ден или купон с приятели, а също така и семейството си. Единственото, което ви е необходимо за този фокус е балон (но е по-добре той да бъде не с кръгла, а с продълговата форма), конец, стена (затова е добре да го правите вкъщи) и естествено публика. Също така ви съветваме преди да го направите пред публика, да го упражните няколко пъти, защото за да се изпълни добре, са необходими и актьорски умения. А както знаете, преди да изиграят своята роля, всички актьори я репетират известно време. :-)

И така... След като публиката се събере, за да не се усъмни в нищо, надуйте балона пред нея, завържете края му с конец, така че да не изпуска въздух или още по-добре помолете някой от публиката да направи това. След това разкажете на публиката ви, как балоните никак не ви слушат и особено този, а за да покажете това и нагледно, кажете на балона, че сега трябва да се залепи на стената и да остане там, защото иначе ще провали номера ви... И опитайте да го закрепите на стената, като естествено е той да падне долу и да не остане залепен върху нея. След това вземете „непослушният“ балон, обяснете на публиката, че сте му ядосан и задайте въпроса „Какво да правя с него, как да го накарам да ме слуша?“. Докато правите това, търкайте балона в косата си, все едно, че мислите. След това продължете да го търкате в косата си казвайки, че ако не ви слуша ще развържете конеца и ще оставите въздуха да излезе от него или че ще го спукате, щом не ви слуша. След това кажете: „Какво каза, балонче, че вече ще ме слушаш? Е, да видим дали е така...“ и отново се опитайте да закрепите балона на стената... И какво ще е учудването на публиката, този път балонът наистина ще се закрепи на стената и ще остане за кратко време там...

Но каква всъщност е тайната на фокуса, дали наистина балонът ви слуша или има и нещо друго. Е, може би и да сте добър дресьор на балони :-), но определено има и нещо друго. Това всъщност е тайната на фокуса, която може да се опише само с един израз: статично електричество. Знаете какво е това, нали? Ако не, то ви съветваме преди фокуса да направите и този експеримент и всичко ще ви стане ясно.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град