фокуси

Начало | фокуси | Изумителен трик с девет карти, който да направите още сега

Изумителен трик с девет карти, който да направите още сега

Аз детето | 2019-01-07

Изумителен трик с девет карти, който да направите още сега

Независимо от това колко точно фокуса с карти знаете ви казваме, че не са достатъчно. Те никога не са достатъчно, защото са лесни и в същото време така интересни. Можете да ги покажете на всеки и по всяко време – стига да имате тесте карти подръка – и винаги да впечатлите всички. Понякога дори и самите себе си! Ние обичаме фокусите с карти, защото те са и съвсем лесни за изпълнение – само трябва да прочетеш внимателно как се правят, да упражниш няколко пъти и си готов да удивиш света. Пък и нали знаете? Не? Казвали сме го и преди, но ще го повторим – всеки талантлив фокусник си крие в ръкава или шапката – зависи къде има място – поне няколко фокуса с карти. За разгрявка, за предизвикване на внимание у публиката или просто за разсейване. Така че сега вече не ви остава нищо друго освен да опитате този изумителен трик с девет карти. При такива аргументи – просто нямате избор.

Започнете като извадите цяло тесте карти и го разбъркате – така ще докажете, че в картите няма никакъв номер. След това помолете някой да си изтегли девет карти. Откъдето точно реши! Останалите оставете настрани и го помолете да разбърка изтеглените девет. После просто ги разперете с лицето надолу, така че да не можете да ги виждате и помолете да си изтегли една карта и хубаво да запомни коя е. Ако има и друг човек – нека я покаже и на него, за да може и той да види колко изумително добър сте с картите – само не и на вас. После тази карта се връща при останалите 8.

И ето че същинската част на фокуса започва... Разделете картите на три купчинки от ляво на дясно с лице нагоре и ги поставете така, че да се виждат. След това помолете човека да посочи в коя купчинка е неговата карта. Не самата карта, а просто купчинката. Вие пък трябва да съедините трите купчинки в една, така че тази посочена от приятеля ви да бъде по средата. После отново повторете същото: разделете картите на три купчинки от ляво на дясно и отново помолете зрителя да посочи къде се намира картата – в коя купчинка. След това отново ги съберете така че посочената купчинка да е по средата.

Сега и най-вълнуващият момент: дръжте картите с лицето нагоре и избройте пет от тях – петата трябва да е тази, която приятелят ви е изтеглил. Как става всичко ли – нека кажем, че имате магически сили. ;-) Колкото до самия фокус, той всъщност е много лесен. Обясненията може и да изглеждат дълги, но ако го репетирате няколко пъти ще го правите много бързо! Точно в това е и част от ефекта!

Не забравяйте да опитате:
Две игри с карти, малко математика и много забава



Коментари
1 коментар

Йифф Еотофи ркцкд, Туб г.,

Публикувано на 02.09.2023

пръц

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град