фокуси

Начало | фокуси | Разрязване на вълшебен конец

Разрязване на вълшебен конец

Аз детето | 2015-08-04

Разрязване на вълшебен конец

Това е един класически трик за начинаещи, който всеки уважаващ себе си магьосник трябва да знае и умее. Този лесен, но ефектен фокус включва срязване на конец, докато той се намира в сламка и след това възстановяването му. Въпреки че конецът се намира вътре в сламката и сте го срязали, той излиза от нея като недокоснат. Удивително, нали? Нека сега разберем как става това.
Този фокус е лесен и доста загадъчен.

За него ще ви трябват:

  • конец, който да е малко по-дълъг от сламката (в случая сме използвали лилав конец за зъби)
  • сламка
  • ножица


Преди да представите фокуса пред публика огънете сламката многократно по средата. Правете това докато не се получи пукнатина в средата на сламката. Точно в тази пукнатина се състои цялото вълшебство. След това промушете конеца през сламката, така че да стърчи през двата ѝ края. Свийте сламката наполовина, където е пукнатината. Уверете се, че тази въпросна пукнатина е точно по средата на сламката. След това, през пукнатината леко извадете конеца, но съвсем малко, за да не го забележи публиката. За по-ясно погледнете картинката.



Сега вече излезте пред публиката и с помощта на ножица срежете сламката по средата, но бъдете много внимателни и поставете ножицата точно между конеца и сламката, така че да не засегнете конеца. Зрителите няма да забележат това и ще си мислят, че режете и конеца, защото той е в сламката.
След като сте срязали сламката задръжте двете парчета както и показано на картинката. Зрителите ви няма да знаят, че конецът е останал непокътнат. Кажете няколко магически думи над така задържаната сламка. След това извадете конеца от сламката и го покажете на публиката си. Те няма да повярват, че той е цял.

Снимки: magic.about.com



Коментари
2 коментара

.... , ,

Публикувано на 04.08.2015

Яко!Действа!

lina dimitrov, 102 г.,

Публикувано на 27.03.2016

много е яко за фокос;

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град