зоокът

Начало | зоокът | Зимният сън на мечоците от Белица приключи

Зимният сън на мечоците от Белица приключи

Аз детето | 2014-02-06

Зимният сън на мечоците от Белица приключи

Спящите обитатели край Белица започнаха да се пробуждат от зимен сън, съобщи Васил Мадолев от фондация "Четири лапи". Обитателят на парка в планинското селище се грижи за животните и за реадаптация на танцуващите мечки.
Според Мадолев най-непослушният сред всички обитатели е най-малкият мечок Монти. Той е единственият, който вече 3-та зима отказва упорито да заспи зимен сън. Всички останали 24 животни в парка са се прибрали на топло в естествените и изкуствените бърлоги, за да прекарат в сън зимата.
Най-старата сред мечоците, носеща името Лейди Ем напоследък започнала да излиза от своя дом, да се препича на слънце и да се отдава на разходки около езерото.
Минусовите температури я принудили обаче отново да потърси топлината на бърлогата си, отбелязва БТА.

От 4 дни и мечката Цеца, която е заспала зимен сън преди 2 месеца и половина, е започнала да се появява навън и да търси храна. Според гледачите на животните в парка се очаква към края на месеца всички да се събудят от сладката си зимна дрямка.

Васил Мадолев и неговите колеги са приготвили специален подарък за своите любимци - витаминозна храна. Менюто на мечоците ще включва марули и моркови. След тази захранваща, лека диета обитателите ще минат постепенно на нормален хранителен режим.

Снимка: sxc.hu

Вижте още:
Забавните полярни игри на семейство бели мечки
Защо мечките спят зимен сън?
Мечките в България



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град