зоокът

Начало | зоокът | История за едно необикновено приятелство

История за едно необикновено приятелство

Аз детето | 2013-12-21

История за едно необикновено приятелство

Гледали ли сте популярното анимацинно филмче "Лисицата и хрътката". Ако не сте, ще ви го разкажем накратко. В него се разказва за едно малко лисиче, което загубва майка си, но въпреки това има голям късмет. След като е приютено от една вдовица, то намира най-добрия си приятел, но такъв, за какъвто не би и предполагало, че ще намери. А именно едно ловджийско куче. Невероятна история нали, като за анимация... А сега ще повярвате ли, ако ви кажем, че тази история съществува не само във филмите. Не? Е, сега ще повярвате.

Запознайте се с кучето Тини и дивата лисица Снифър. Те са най-добрите приятели. Тини живее в горите на Норвегия, заедно със своя собственик, който е фотограф. Тини и фотографът всяка сутрин излизат в гората на дълга, забавна и изпълнена с много снимки разходка.
Веднъж по време на една такава традиционна разходка, кучето и фотографът срещат дива лисица, която наричат Снифър. Противно на всички очаквания и техните два напълно различни свята, Снифър и Тини се харесват още от първия момент и стават най-добри приятели.



Днес те са все още приятели и Тини с нетърпение очаква разходката в гората, за да поиграе със своя най-добър приятел.  "Начинът, по който двамата приятели играят заедно ни напомня, че дивите животни, от които много от нас се страхуват, или още по-лошо не зачитат изобщо, могат да бъдат далеч по-близки до домашните животни, които обичаме, отколкото си мислим. А и доста често са много по-добри от нас." – казва фотографът, собственик на кучето.

Тази необикновена история вече е обиколила мрежата и целият свят знае за нея, но тя не е единствено едно интересно и трогателно нещо. Благодарение на нея, много хора, особено в Норвегия, са променили коренно мнението си за търговията с лисичи кожи. Фотографът се надява, че чрез тази история ще промени не само мнението на хората, но и ще прокара закон, чрез който изцяло да се забрани уловът на лисици зарази кожата им. Той се надява да постигне това, чрез книга, в която ще разкаже невероятната история на двамата приятели.

Снимки: Torgeir Berge



Коментари
3 коментара

plamena , 11 г.,

Публикувано на 01.02.2014

kolko sladko.

Васи , ,

Публикувано на 05.03.2014

Не съм го гледала, но съм гледала един страхотен филм The fox and the child препоръчвама го

Gamze ismailova, 11 г.,

Публикувано на 06.02.2021

mnogo hubavo E stanalo

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град