Инициативи

Начало | Инициативи | Време е за „Магически пътешествия“ в „Нощ на книгите за Хари Потър“

Време е за „Магически пътешествия“ в „Нощ на книгите за Хари Потър“

Аз детето | 2022-01-26

Време е за „Магически пътешествия“ в „Нощ на книгите за Хари Потър“

За осма поредна година предстои световна „Нощ на книгите за Хари Потър“. Този път темата е „Магически пътешествия“, а датата е 3 февруари, съобщават от издателство „Егмонт“. По традиция, глобалната инициатива се отбелязва в първия четвъртък на февруари, по идея на британските издатели на романите. На 26 юни се навършват 25 години от излизането на английски език на първия том „Хари Потър и философският камък“.

Основна мисия на „Нощ на книгите за Хари Потър“ е да даде повод за среща и споделяне на увлечението на младите читатели към невероятните истории на Дж. К. Роулинг, да предаде ентусиазма им и страстта към четенето на техни връстници и приятели. Идеята е чрез забавление и положителни емоции да привлече нови читатели към библиотеки, книжарници, читалища.

Предложения за тематични игри, декорация, костюми, откъси от романите с най-ярките и запомнящи се моменти, обвързани с магическите пътешествия, се съдържат в специален организационен пакет, преведен на български език и достъпен безплатно на сайта на издателство „Егмонт“.

Освен че ще предразположи почитателите да се потопят в света на Хари Потър, организационният пакет съдържа полезни насоки и съвети за творчески дейности за библиотеки, книжарници, читалища, училища, както за отделни домакинства и виртуални онлайн събития, които ще бъдат акцент в тазгодишните чествания.

Запленените от вълшебния свят на Дж. К. Роулинг ще могат да приготвят и опитат храни и напитки, вдъхновени от количката за чай на експреса за „Хогуортс“, да преминат през изчезващ сандък и се озоват в Нужната стая, да пояздят тестрол, да се изгубят в отдел „Мистерии“ и още много други вълшебства.

Издателство „Егмонт“ отправя специална покана към всички читатели, училища, книжарници, библиотеки, читалища и фен клубове в страната да се присъединят към инициативата, като организират свои събития, с които да отбележат „Нощта на книгите за Хари Потър: Магически пътешествия“./

Вижте още:
Мъгъл или магьосник си ти – реши теста и научи!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град