Инициативи

Начало | Инициативи | Природонаучният музей в Пловдив продължава инициативата „Детски уикенди“ на различни теми

Природонаучният музей в Пловдив продължава инициативата „Детски уикенди“ на различни теми

Аз детето | 2022-01-11

Природонаучният музей в Пловдив продължава инициативата „Детски уикенди“ на различни теми

Регионалният природонаучен музей в Пловдив продължава и през новата година инициативата за „Детски уикенди“ на различни теми, съобщи директорът му Огнян Тодоров. Ще има и още много образователни инициативи за деца и възрастни, свързани с новия експозиционен модул „Динозаври“, както и с цялата научна колекция на културната институция.

На 15 януари от 11:00 в зала „Динозаври“ ще се състои открита лекция на най-новия младши стажант в музея Тео Димов. Тео е на 9 години и за пръв път ще представи пред публика лекция, с която ще запознае любителите на динозаврите с някои емблематични представители, обитавали Земята в кредовия период. Интересите на Тео включват палеонтология, рисуване, всичко свързано с природата и нейното опазване. Образователното събитие е част от поредния детски уикенд в музея и първи за 2022 г.

Подобно на предходните инициативи, децата до 7-годишна възраст отново ще посещават експозицията безплатно и ще получават специален подарък – зъб от акула. Акулите подменят зъби през целия си живот – те имат до 15 реда зъби, като през живота си една акула сменя около 20 000 зъба. Причината за честата загуба на зъби при акулите е, че те нямат корени, които да ги придържат здраво към челюстта, обясниха от музея.

В музея се допускат само лица със зелен сертификат (изключение правят децата до 18 години) и при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Вижте още:
Динозаврите
Голямата бяла акула – най-опасната сред рибите



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град