Инициативи

Начало | Инициативи | Десет областни града ще се включат в „Нощ на книгите за Хари Потър“

Десет областни града ще се включат в „Нощ на книгите за Хари Потър“

Аз детето | 2022-02-03

Десет областни града ще се включат в „Нощ на книгите за Хари Потър“

Училища и библиотеки в Бургас, Варна, Враца, Добрич, Кърджали, Ловеч, Монтана, Русе, Силистра, Хасково ще се включат в „Нощ на книгите за Хари Потър“, съобщават от издателство „Егмонт“. Чрез тематични игри, костюми, декорация и избрани моменти от книгите за „момчето, което оживя“ малки и големи читатели ще имат възможност да поемат на магическо пътешествие в света на литературата и въображението. Тази година „Нощ на книгите за Хари Потър“ е на 3 февруари с тематичното мото „Магически пътешествия“, но събития се организират и в дните около тази дата в целия свят.

Вълшебниците от Варна ще могат да се включат в отбелязването на инициативата и в Народното читалище „Просвета 1927“ на 3 февруари.

Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково също ще се включи в глобалната инициатива. Екипът на библиотеката организира онлайн игра с различни по трудност въпроси, свързана с тематиката на тазгодишната Нощ. Всички желаещи ще могат да се включат в онлайн викторината до 3 февруари.

Два дни празнуват „Нощ на книгите за Хари Потър“ във Враца – на 2 и 3 февруари. Регионалната библиотека „Христо Ботев“ кани всички читатели в детския си отдел, където ги очакват карти с магическите пътешествия от вселената на обичания вълшебник. Читателите ще трябва да се въоръжат с всички налични познания за способите за придвижване в магьосническия свят и да изпратят своите отговори по сова.

На 3 февруари вълшебни мигове, изпълнени с много интересни активности, ще прекарат и читателите на регионалната библиотека „Любен Каравелов“ – Русе.

Различни игри и състезания – за най-добра рисунка, есе, костюм или видео по магическата тема са приготвили от регионалната библиотека „Пейо Яворов“ – Бургас.

Добричката библиотека „Дора Габе“ очаква всички вдъхновени от книгите за Хари Потър за спътници в едно магическо пътешествие с омагьосващи игри, вълшебни минути за четене, викторини и много изненади.

За малките магьосници и мъгъли библиотекарите в детски отдел на ловешката библиотека „Проф. Беню Цонев“ са подготвили среща с автобуса „Среднощния рицар“. Освен това, те ще могат да пътуват през пудролинии и да се докоснат и до други приспособления за магическо пътешествие.

Регионалната библиотека „Гео Милев“ в Монтана кани всички (по)читатели на книгите за младия магьосник на пътешествие, изпълнено с много предизвикателства и с хитроумната карта в ръка. Всички, взели участие в събитието, ще бъдат включени в томбола за фантастични награди.

Последна спирка на тазгодишната „Нощ на книгите за Хари Потър“ ще бъде силистренската библиотека „Партений Павлович“ – на 11 февруари.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град