Инициативи

Начало | Инициативи | „Стъкло за кънки“ – събери поне 5 килограма стъклени шишета и буркани и се пързаляй безплатно на „Юнак“

„Стъкло за кънки“ – събери поне 5 килограма стъклени шишета и буркани и се пързаляй безплатно на „Юнак“

Аз детето | 2022-01-14

„Стъкло за кънки“ – събери поне 5 килограма стъклени шишета и буркани и се пързаляй безплатно на „Юнак“

На 29 януари (събота) всеки гражданин, предал поне 5 килограма стъклени опаковки (шишета и буркани) от 10:00 до 13:00 часа на специално обособен пункт до ледена пързалка „Юнак“ в София ще получи безплатен билет за вход за пързаляне с кънки. Талонът може да се използва до края на активния сезон на 06.02.2022 г. Независимо от количеството предаден отпадък, един човек може да получи максимум 1 безплатен талон за ползване на пързалката.

Първите 30 участника, които предадат повече от 10 килограма, ще получат допълнително и специален талон за безплатен урок по пързаляне с кънки, който ще бъде воден лично от трикратната олимпийска медалистка по шорттрек Евгения Раданова. Безплатният урок ще се състои от 9 часа на 06.02.2022 (неделя). Олимпийската шампионка призовава всички да подкрепят кампанията и да съберат максимално голямо количество стъкло на 29 януари. През целия сезон 2021-2022 на ледената пързалка „Юнак“ се извършва разделно събиране на отпадък, отбелязват организаторите на инициативата.

„Днес обявяваме една нова инициатива, с която обвързваме две страни на здравословния начин на живот – екологията и спорта. Мисля, че е повече от естествено да се грижим както за здравето си, така и за това градът, в който живеем да е по-чист и опаковките, които изхвърляме да отиват за рециклиране. Затова и нарекохме инициативата си „RE-спортувай: Стъкло за кънки“, отбеляза изпълнителният директор на ЕКОПАК България Александър Урманов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град