новини детски

Начало | новини детски | Артателиета, посветени на пролетните празници се провеждат в Общинската библиотека „Искра“ в Казанлък

Артателиета, посветени на пролетните празници се провеждат в Общинската библиотека „Искра“ в Казанлък

Аз детето | 2023-04-06

Артателиета, посветени на пролетните празници  се провеждат в Общинската библиотека „Искра“ в Казанлък

Артателиета, посветени на пролетните празници Лазаровден, Цветница и Великден, се провеждат в Общинската библиотека „Искра“ в Казанлък, съобщи за БТА Екатерина Трендафилова, библиотекар в „Детски отдел“ на институцията.

Ателиетата са с участието на екип на Народно читалище „Петко Маналов – 1932“ в село Долно Изворово и представят народния бит и традиции – от боядисване на яйца до традиционни обичаи, свързани с пролетните празници.

„Първото ателие се състоя на 4 април. В него се включиха първокласници от Основно училище „Георги Кирков“ в Казанлък“, коментира Трендафилова.

До края на месеца в Общинска библиотека „Искра“ може да бъде разгледана изложбата „Шарен свят“ на деца от града. На 11 април ще се състои артателието „Добре дошъл, Лазаре“, а на 20 април ще бъде представена творческата работилница „Пази и обичай нашата земя“, става ясно от културната програма за месеца, публикувана в сайта на Община Казанлък. На 24 април в библиотеката ще бъде отбелязана и 130-ата годишнина от рождението на Елисавета Багряна.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град