афиш

Начало | афиш | Мюзикълът „Зайченцето бяло“ радва малки и големи в Националния музикален театър

Мюзикълът „Зайченцето бяло“ радва малки и големи в Националния музикален театър

Аз детето | 2021-12-06

Мюзикълът „Зайченцето бяло“ радва малки и големи в Националния музикален театър

Националният музикален театър представя мюзикъла „Зайченцето бяло“. Композитор е Румен Бояджиев-син, а либретото е на Венелин Методиев. Премиерното представление е на 10 декември, съобщават от трупата. По думите им спектакълът е вдъхновен от едноименната песничка на Леда Милева и Петър Ступел, с която са израснали поколения български деца, и е адресиран не само към най-малките зрители, но и към техните родители, баби и дядовци.

Мюзикълът засяга вечната тема за доброто, което се явява ключът към сърцето на всяко човешко същество. Добрина е, когато те е грижа за другите, когато подадеш ръка на човек в нужда. Тази протегната ръка и подкрепящо рамо на приятел запалват светлинката, която осветява пътя за изход от трудностите и несгодите в живота. Светулката казва на изпадналия в отчаяние Зайо: „На добрите винаги има кой да помогне!“ и му запалва светлинката си, за да намери той пътя към дома.

Режисьор на „Зайченцето бяло“ е Александър Мутафчийски, който ще се изяви и на сцената. Декорите и костюмите са на Денис Иванов. Хореограф е Антоанета Алексиева. Участват Елица Красимирова, Катерина Тупарова, Румен Григоров, Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Иван Христов, Боряна Йорданова, Пламена Михова, Павлина Петкова, Яна Стефанова, Мадлен Янкова, Тодор Велков и Георги-Маноел Димитров.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град