новини детски

Начало | новини детски | Ученици от българо-австрийското училище във Виена направиха онлайн книжка за Васил Левски

Ученици от българо-австрийското училище във Виена направиха онлайн книжка за Васил Левски

Аз детето | 2022-01-26

Ученици от българо-австрийското училище във Виена направиха онлайн книжка за Васил Левски

Онлайн книжка за Васил Левски са направили ученици от българо-австрийското училище „Св. св. Кирил и Методий“ във Виена. Това съобщи специално за БТА Симона Захариева, която преподава в учебното заведение и на която принадлежи идеята. „В инициативата се включиха ученици от първи до 12 клас, всички – вдъхновени от делото на Апостола и изразили почитта си със стих, разказ, рисунка. Освен тези „стандартни“ формати, разчупихме традицията и с други – интервю от родител“, разказва преподавателката. Това не е единствената ѝ инициатива.

Пак по нейна идея, българчетата от училището в австрийската столица упражняват знанията си по езика с помощта на онлайн адвент календар. „Той съдържа приказки, песни, идеи за картички, пъзели и други задачи. Това се оказа един забавен начин, чрез който българското училище влезе в домовете на децата всеки ден, а не веднъж в седмицата“, споделя за рубриката BG СВЯТ Симона Захариева. Тя вече има идея за следващата Коледа да направи календар с помощта на децата от училището.

Симона Захариева работи в „Св. св. Кирил и Методий“ във Виена от пет години. Тази година училището навършва 30 години и е едно от най-големите български училища зад граница. В него се обучават близо 400 деца.

Прочетете още:
Важни думи на Васил Левски, които не бива да забравяме



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град