новини детски

Начало | новини детски | Българският детски филм „Байкър“ е финалист в тв фестивала Prix Jeunesse International

Българският детски филм „Байкър“ е финалист в тв фестивала Prix Jeunesse International

Аз детето | 2022-02-05

Българският детски филм „Байкър“ е финалист в тв фестивала Prix Jeunesse International

Детският игрален филм „Байкър“ на БНТ е сред петте финалиста в конкурсната програма на международния фестивал Prix Jeunesse International, в който са заявили участие общо 400 детски продукции, съобщават от БНТ. Филмът е създаден по проект за копродукция за детски игрални филми на ЕСРТ/Европейски съвет за радио и телевизия.

Фестивалът ще се състои в Мюнхен, Германия, от 10 до 15 юни.

„Байкър“ разказва за дете, което по цял ден кара колело и не сваля каската си нито за минута. Малчуганът, известен с прякора си Байкър (от англ. biker), живее с майка си и отчаяно се опитва да я убеди да си вземат куче, но тя все отказва. Един ден детето вижда как две момчета измъчват кученце. Успява да спаси животинчето и го скрива в гаража на къщата си.

Двамата с кученцето прекарват много време заедно в щастливи игри и се привързват силно един към друг. Момчетата, от които е спасил кучето обаче, търсят отмъщение. Успяват да отвлекат кутрето, като в замяна искат от Байкър неговата каска – много скъп подарък от баща му, с който никога не се разделя...

Режисьор на „Байкър“ е Александър Долумджийски, който е и съсценарист, заедно с Тео Чепилов. Оператор е Кирил Паликарски.

Прочетете още:
Как да изберем най-подходящия велосипед?
Защо кучетата чуват неща, които ние не можем?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град