игри в дома

Начало | игри в дома | Цветно бонбонче си вземи, но преди да го хапнеш, ето това изпълни...

Цветно бонбонче си вземи, но преди да го хапнеш, ето това изпълни...

Аз детето | 2019-02-21

Цветно бонбонче си вземи, но преди да го хапнеш, ето това изпълни...

Обичате ли да хапвате вкусни малки цветни бонбончета? Те са много сладки – и буквално и преносно. Със своите ярки цветове те привличат дори и от рафта в магазина и само ти казват „Купи ни, хапни ни, толкова сме цветни и красиви!“. И после като ги купиш и не можеш да спреш да ги ядеш, докато не свършат всичките. На всеки един от нас му се е случвало това... и тогава родителите естествено не са чак толкова доволни и понякога не ти дават повече от тези прекрасни бонбони за дълго време. Знаете ли обаче, че въобще не е нужно да хапвате бонбоните наведнъж или пък просто само да ги ядете. Такива цветни бонбони направо си плачат да ги включите в игра или по-скоро благодарение на тях да си направите една интересна и вкусна игра. При това играта е подходяща за всякакъв повод и за всеки: когато времето навън е студено, когато ви е скучно, когато сте на рожден ден. И става за всички – приятели, баби, дядовци, братчета и сестрички. Все пак кой е този, който не обича цветните бонбони и забавлението. Вече сте готови! Тогава да започваме!

Сипете цветните бонбони в някоя сладка купичка, а на отделен лист напишете цветовете на бонбоните. Може с проста химикалка или пък с флумастер в подходящия цвят. След това за всеки цвят измислете нещо за правене: скачане на един крак за една минута, 10 клека, 3 лицеви опори, казване на азбуката на обратно или решаване на задача... После е лесно и забавно. Взимате си бонбонче и какъвто цвят ви се падне – това трябва да изпълните, което е предварително написано на листа. Така продължавате, докато ви омръзне или докато ви свършат бонбончетата.

В тази игра... всички са победители накрая, защото и сте се забавлявали заедно и сте хапнали сладичко. Най-чудесната игра на всички времена!

Ако тази игра ви е харесала, опитайте още:
Пинятата – сладка, интересна и не много позната игра
Стани и желираните бонбони хвани!
Най-вкусната игра на светаКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град