игри в дома

Начало | игри в дома | Лего състезание за конструиране – забава за всички

Лего състезание за конструиране – забава за всички

Аз детето | 2019-02-27

Лего състезание за конструиране – забава за всички

Няма човек по света, дете или възрастен, което да не познава и обича забавните цветни блокчета „Лего“. Все пак това е най-известната марка и почти единствената, която произвежда детски строители и конструктори. Знаете ли, че марката е основана през далечната 1932 година. Тогава „тухличките“ били правени от дърво, а тези които ние познаваме днес възникват по-късно. През годините разнообразието от конструктори за всеки вкус и възраст нараства неимоверно, като в днешно време могат да бъдат открити хиляди разнообразни части, с които може да се строи на практика всичко: от животни до космически кораби. И въпреки многото нововъведения, основата на играта си остава непроменена. Освен децата, и възрастните са големи почитатели на „Лего“-то и дори си организират клубове, в които споделят и строят заедно. Можем смело да кажем, че то е универсална игра за всеки. И родители и деца могат да се забавляват заедно с него. Можете да конструирате различни шедьоври, а можете да го направите и още по-забавно, като състезание. Ето какво имаме предвид.

Съберете се много хора, няма значение от възрастта и броя, всеки който иска да играе и да се забавлява може да се включи. След това извадете всички цветни блокчета, които имате. Размесете ги хубаво, така че да има за всеки различни видове и да е по-интересно. След това раздайте малка купчинка на всеки и веселбата започва.

Трябва да определите тема по която да строите и започвате. Можете да засечете и определено време, например 15 минути, за да не стане скучно на тези, които повече ги бива в строенето. Лично при нас тази игра се получи много весела и забавна. Нямахме търпение да видим кой какво е построил с наличните тухлички. Избирахме най-хубавата и освен това накрая открихме, че играта е и полезна, развива ума, въображението, съобразителността и пространственото мислене и общо взето много други неща, свързани с мозъка. Ето и категориите, в които ние строихме: динозаври, мостове, цветя, дървета, кучета, най-високата кула, която можете да построите, животни от океана, дракони. Това са и някои от произведенията, които най-много ни харесаха и споделяме и с вас:


Сега е ваш ред! :-)



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град