игри в дома

Начало | игри в дома | Вместо да седите пред телевизора, компютъра или електронната игра – 5 забавни неща, които да направите още този уикенд

Вместо да седите пред телевизора, компютъра или електронната игра – 5 забавни неща, които да направите още този уикенд

Аз детето | 2019-03-01

Вместо да седите пред телевизора, компютъра или електронната игра – 5 забавни неща, които да направите още този уикенд

Какво планирате да правите през почивните дни? Може би да си напишете домашните и да поспите малко повече, но това за щастие определено няма да ви отнеме цялата събота и неделя! Силно се надяваме, че няма, защото в тези дни е време за почивка, време да дадеш на ума ти да си отдъхне от задълженията и да правиш нещо приятно, нещо, което със сигурност обичаш повече от ученето на химическата формула на водорода или през коя година е започнала някоя война. Без съмнение за любими дейности през уикенда повечето от вас се сещат за интересен филм по телевизията, компютърни игри или въобще неща, които включват зяпане на екран. Ние обаче ви съветваме да не правите това през всички почивни дни. Естествено отделете малко време на любимата си игра, любимите си клипове с котки, кучета или други животни, но опитайте и нещо ново. Нещо забавно, което не включва екран. Така ще си починете още по-добре, а кой знае – може да се окаже, че дори е по-весело. Ако все още не сте се сетили за нищо такова, предлагаме ви нашите най-любими неща. Опитайте – без съмнение ще ви харесат.

Стари снимки

Помолете родителите си, а защо не дори и баба или дядо да ви покажат техните стари снимки. Говорим за онези, които трябваше задължително да извадим на хартия, за да можем да ги видим. Няма ли да ви е интересно каква е била майка ви като дете или каква странна прическа е имал дядо на младини. Снимките винаги са интересни, а и не се съмняваме, че покрай тях ще ви разкажат и някоя забавна история. Накрая като нищо ще се окаже, че родителите ви са били много по-палави и непослушни от вас. Обикновено винаги е така и е много забавно, за вас да научите и за тях да си припомнят любими спомени от детството.

Отидете на недалечно пътешествие

Съберете цялото семейство и отидете на екскурзия. Ако има възможност – с кола, ако няма такава възможност – велосипеди или обществен транспорт. Няма нужда да планирате предварително, нека бъде спонтанно. Нека всеки от вас по някое време предложи посока в която да завиете. Разбира се наблюдавайте и откъде минавате, за да се върнете после. След известно време спрете и вижте къде се намирате. Сигурни сме, че не сте виждали това място, а то е толкова интересно.

Посадете си малка градинка

Купете си семена за цветя или пък зеленчуци и ги насадете в градината, пред блока или дори в саксии. Вярно, ефектът от тази дейност няма да се види веднага, но знаете ли колко е забавно и вълнуващо да наблюдаваш как някое растение пониква почти буквално от нищото. Още по-хубаво е да знаеш, че ти сам си го направил, а и ако редовно се грижите за него, родителите ви най-накрая ще разберат, че сте готови за онзи домашен любимец, който искате от толкова време и като нищо сами ще ви предложат да си го вземете.

Отидете на пикник

Ако времето позволява, вземете одеяло, малко вкусна храна и излезте в най-близкия парк или пък дори на планина ако родителите ви искат. Ще си прекарате чудесно! Ако пък е студено – това не пречи да си направите пикник и у дома. Направете същото – много ще ви хареса отново.

Отидете на гости на роднини

Баби, дядовци, лели, братовчеди – няма как да не ви се зарадват и да не прекарате приятно времето с тях. Това е, което можем да ви кажем.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град