Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Сега е най-добрият момент да сте в Overwatch 2

Сега е най-добрият момент да сте в Overwatch 2

Аз детето | 2024-01-09

Сега е най-добрият момент да сте в Overwatch 2

Миналата Коледа отбеляза годишнината от нашата игра на Overwatch 2. 7 години, в които се ядосвахме на привидно непроницаеми вражески отбори, след което викахме победоносно, когато най-накрая съставяхме план, който да ги разбие. За непосветените, Overwatch е ярък, колоритен и много забавен FPS, който не изисква невероятни умения за прицелване. Снайперисти и каубои с шест оръжия споделят пространство с крилати ангелски лечители и говореща горила с оръдие Tesla. Когато играта стана безплатна за игра в края на 2022 г., тя не стана най-популярната, но екипът на разработчиците показа голямо желание да експериментира. Всъщност никога не е имало по-подходящ момент да опитате Overwatch 2 от сега.

Освен честите корекции на баланса и задкулисните настройки на тяхната система за намиране на мачове, по-обширният дизайн на картата и размяната от 6v6 на 5v5 през последните години направиха Overwatch много по-малко шаблонна игра, като всяка битка изисква внимателна оценка и преизчисляване, а не наизуст запомняне на прикрити места и няколко стратегии, които винаги работят.

Някои от по-едноизмерните герои познати от Overwatch 1 също са доста ъпдейтнати, за да отворят повече стилове на игра и е много по-забавно да се играе както с тях, така и срещу тях. Но разбира се, има и нови герои. Последният пач донесе веселия Samoan Mauga. Той има две масивни верижни пушки. Другото яко в играта са тематичните празнични събития. Има всякакви – за празници като Коледа, както и за типично американски, а също и за сезоните, като например се позволява на играчите да хвърлят снежни топки един към друг и да спечелят няколко сладки зимни скина за героя си. Изпълнената със звънчета коледна тема на Overwatch, която се възпроизвежда над главното меню, е носталгичен хит за онази Коледа преди 7 години, когато за първи път започнахме да играем.

Ако влезете в играта като нов играч, списъкът ви ще бъде ограничен до по-простите герои, като по-сложните ще се отключват бавно, докато играете, но в крайна сметка ще ги получите всичките без пари и ще е интересно и вълнуващо, че няма да получите всичко накуп и веднага. Тъй като покупките с пари са само козметични, човек може просто да играе играта безплатно и да не се тревожи, че някога ще похарчи нещо, като същевременно получава достатъчно валута от играта, за да си купи някой и друг скин или пози за победа тук и там.

Продажбите на скинове нямаше да работят, ако колоритният и разнообразен актьорски състав на Overwatch не беше огромна част от привлекателността. Много от нашите приятели, които влязоха в Overwatch, бяха пристрастени към архетипове на герои, които малко шутъри за мултиплейър обслужват – базирани на движение герои, които се пързалят по картата, летящи герои, които удрят отгоре, или герои от засада, които дебнат в сенките. Индивидуалността и хуморът, които авторският екип е дарил тези симпатични герои, също е голяма част от него, като от време на време се появяват кинематографични и лор спадове на ниво Blizzard, които разширяват по-широката вселена на Лорен.

Дори в играта малките бързи диалози между героите варират от достойни за усмивка до истински трогателни. След приключване на тежка битка, Уинстън искрено възкликва „Поставих „победата“ в Уинстън!“, реплика, която е толкова скъпа и същевременно произнесена толкова искрено. Друг герой може да се поинтересува за чуждо куче, разкривайки, че обмисля скорошно осиновяване на едно. Екипът на разработчиците също е работил в много по-разнообразно представяне, като продължава да има разнообразен актьорски състав от цял свят (Перу, Хаити, Ирландия).

И все пак всеки има своите фаворити, от лаконичния и смъртоносен Roadhog, който използва отпадъчната си пушка и верижната си кука, за да се доближи до героичния и непенсиониран Райнхард с неговия огромен чук и още по-голям щит, който използва, за да помогне на своя отбор на фронтовата линия. Срамежлив климатолог със замръзващ лъч споделя екранно пространство с австралийски военачалник, чийто специален интерес са назъбените ръбове. И всички те играят чудесно заедно в най-доброто балансирано състояние, в което играта е била от известно време.

Overwatch 2 е страхотно добра игра с по нещо за почти всеки и е абсолютно в най-добрата си форма, която някога е била. Ще има нов режим на мултиплейър игра по-късно тази година, кооперативният режим на отбранителна кула е напът да стартира. Така че сега е моментът да се потопите в света на Overwatch 2 ако още не сте го направили.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град