Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | 10 игри за смартфона, които ще помогнат за детското развитие

10 игри за смартфона, които ще помогнат за детското развитие

Аз детето | 2024-01-04

10 игри за смартфона, които ще помогнат за детското развитие

Да дадеш смартфон в ръцете на малкото си дете е нещо, което много родители ненавиждат, а много и правят, когато са на път, чакат някъде или когато трябва да приготвят обяда. Но не е нужно това непременно да се осъжда. Даже напротив – съпротивата към смартфоните е безсмислена, но е по-добре да поемем инициативата и да управляваме процеса, отколкото да вдигнем ръце. Можем да използваме забавни приложения и игри, за да помогнем на децата да научат за какво служат компютрите, демонстрирайки, че технологията ни служи – а не обратното.

Разбира се, всеки родител ще ви каже, че забраненият плод е най-сладък. Как ще изберете да представите и управлявате игрите на децата си е ваш избор. Открихме обаче, че цифровите дейности на децата се нуждаят от известен контрол. Както в света на възрастните, проблемите на пристрастяването, асоциалността и потенциалната опасност от непознати изобилстват. Така че опитайте този плод заедно, но имайте предвид времето и други ограничения! Някои елементи, които трябва да вземете предвид, са жанровете на игрите, взаимодействието между хора и разбира се основите на нашите взаимоотношения със смарт устройства (включително правила за киберсигурност).

В натоварени времена даването на свобода на децата може да бъде голямо изкушение – вие получавате време за почивка, те получават уединение и свобода на място, което е измамно приветливо за тях. Но сега е вашият шанс да прекарате известно време в смесване на вашите знания с техните – безопасно. Ето някои наистина интересни образователни приложения, които ще се харесат както на децата, така и на вас.

1. Какво има вътре?

Как са направили това нещо? Как работи това друго нещо? Тези и милиони други естественонаучни въпроси се роят в детските глави и редовно изплуват, докато вие трябва да работите. Тази поредица от забавни приложения от Learny Land има за цел да облекчи напрежението и да обясни на децата по забавен начин много неща:

2. Логически пъзели

Възрастните и децата имат еднаква полза от пъзелите. Трябва да признаем: REBUS е любимото ни развлечение по време на пътуване. Според създателите, решаването на ребус „ще раздвижи приятно главата ви“. По-конкретно, ребусите включват решаване на визуални пъзели чрез създаване на логически асоциации. Някои от проблемите са достатъчно трудни, че да отнемат дни за размишление. Други се решават бързо един след друг. Заедно те са страхотно упражнение за трениране на нестандартно и комбинативно мислене. За деца, които не са съвсем готови за подобни предизвикателства, авторите предлагат по-лесното AZZL — макар и само за iOS.

3. Класически аркадни игри

О, носталгичните спомени! Създайте нови с ретро заглавия като Digger (или Dig Dug), Lode Runner, Tetris и PAC-MAN. Дори след няколко десетилетия игрите, с които израснахме, са все още много живи. Оказва се, че динамиката на играта е трайна гениалност.

4. Намерете и познайте

Игрите от чешкото студио Amanita Design се открояват със своето удивително ниво на детайлност, необичайно живи герои и очарователни магически светове. Проектирани в духа на класическите куестове от 80-те и 90-те години на миналия век, игрите елегантно принуждават зъбните колела на мозъка да се завъртят в непознати модели, излизайки от обичайните рутинни процедури за решаване на проблеми. Ако CHUCHEL стане твърде лесно и искате повече, опитайте другите игри на студиото: Samorost 3, Machinarium и Botanicula, а за най-малките, Pilgrims.

5. Божествени сили

Трудно е да си бог. В Pavilion различни неземни знаци подтикват главния герой към действие, настройка, която създателите уместно позиционират като „озадачаващо приключение от четвърто лице“. Ако само това не е достатъчно, за да събуди любопитство, не знаем... Лично ние никога не сме съжалявали, че похарчихме тези четири долара.

6. Посещение на Lumino City

Говорейки за добре проектирани приключенски куестове, друг фаворит е Lumino City. Тази игра заслужава цялото внимание, което можете да отделите за нейната зашеметяваща естетика и сценични декори. Разработчиците по същество са издигнали паметник на себе си и са го стилизирали след куклено-анимационните филми от 70-те и 80-те години на миналия век. Ако харесвате Lumino City, вижте предисторията, Lume.

7. Отвъд

Игра от авторите на стария хит LIMBO, Playdead’s INSIDE е за приключенията на едно малко момче в отвъдното. Звучи зловещо, но просто не можете да откъснете очи от това нещо. Родителите могат да се отпуснат и да се възхищават на артистичността, докато децата им играят.

8. Умопомрачителна креативност

Ако децата ви вече са завършили CHUCHEL и Lumino City е време да инсталирате Gorogoa. Това е оригинално озадачаващо приключение с изключителна динамика на играта. Е, поне никога не сме виждали нещо подобно преди. Честно казано, бяхме зашеметени през първите няколко минути. Но веднага щом разберете каква цел да преследвате и как...

9. Умни думи

Паралелепипед, бисектриса, центроид. Питагоровата теорема, правоъгълни трапеци, перпендикулярни ъглополовящи. Равнобедрени триъгълници, централна симетрия, медиани. Ако децата ви не могат да пропуснат възможността да покажат знанията си по геометрия пред своите връстници, лесното и забавно приложение Pythagorea е за тях. Кой знае, може би снощи сте сложили в леглото някой бъдещ известен архитект или математик.

10. Minecraft!

Minecraft... всеки знае за нея, но този път, поддържайки нещата свежи, това е Minecraft Earth.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град